Welke isolatie is het meest effectief?

Glasvezelisolatie zorgt nog steeds voor luchtstroom naar de zolder. Spuitschuimisolatie is de meest energiezuinige isolatie om een luchtbarrière op zolder te creëren. Enkele minder vaak voorkomende soorten zijn Icyneenschuim en Tripolymeerschuim. Icyneenschuim kan worden gespoten of geïnjecteerd, waardoor het het meest veelzijdig is.

Het heeft ook een goede weerstand tegen binnendringen van zowel lucht als water. Tripolymeerschuim, een in water oplosbaar schuim wordt in wandholtes geïnjecteerd. Het heeft een uitstekende weerstand tegen brand en luchtindringing. Als u helemaal opnieuw begint en een huis bouwt, is het gebruik van geïsoleerde betonvormen, die letterlijk de isolatie in de structuur van uw huis bouwen, de juiste keuze voor maximale efficiëntie.

Als u echter een bestaand huis verbouwt, is spuitschuim waarschijnlijk de beste optie voor maximale energie-efficiëntie. Los gevulde cellulose of glasvezel kan ook in bestaande structuren worden gespoten. Dus als het tijd is om isolatie in uw huis toe te voegen of te verbeteren, zoek dan degene met de meest geschikte R-waarde die het beste werkt voor de behoeften van uw huis. Dit hangt af van de leeftijd van uw huis, de structuur zelf en waar uw huis zich bevindt.

Een huis in Minnesota zal andere behoeften hebben dan een huis in Florida. Uiteindelijk is het doel echter hetzelfde: u wilt effectieve weerstand bieden tegen de stroom warmte en koude lucht. Spray-foam isolatie met gesloten cellen is de meest energiezuinige muurisolatie. Toepassingen kunnen veel hogere R-waarden bereiken voor elke inch dikte dan andere isolatieproducten, met waarden zo hoog als R-6,2 per vierkante inch (ongeveer R-34 op een 2 × 6 muur).

Glasvezel is de meest voorkomende isolatie die in de moderne tijd wordt gebruikt. Vanwege de manier waarop het wordt gemaakt, kan glasvezel, door fijne glasstrengen effectief tot een isolatiemateriaal te weven, de warmteoverdracht minimaliseren. Het belangrijkste nadeel van glasvezel is het gevaar om ermee om te gaan. Omdat glasvezel is gemaakt van fijn geweven silicium, worden glaspoeder en kleine glasscherven gevormd.

Deze kunnen schade aan de ogen, longen en zelfs de huid veroorzaken als de juiste veiligheidsuitrusting niet wordt gedragen. Niettemin, wanneer de juiste veiligheidsuitrusting wordt gebruikt, kan glasvezelinstallatie zonder incidenten worden uitgevoerd. Structurele geïsoleerde panelen (SIP's) hebben een superieure energiebesparing van 12% tot 14%, maar ze zijn ook duurder. Vellen, hoewel sommige fabrikanten ze zo groot maken als 8-bij24 voet, meestal gebruikt voor nieuwbouw.

Uw keuze van isolatiemateriaal hangt af van deze factoren. De vier meest voorkomende isolatietypen zijn spuitschuim, glasvezel, cellulose en minerale wol. Glasvezel kan gevaarlijk zijn als het verkeerd wordt behandeld of ingeademd Beroemd om het hebben van een hogere R-waarde dan glasvezel, minerale wol is een isolatiemateriaal met hoge dichtheid met enkele verrassende voordelen voor het kalmeren en afdichten van uw huis. Drie keer de dichtheid van glasvezel, minerale wol blokkeert geluidsoverlast Gemaakt met stijvere batts, minerale wol blijft op zijn plaats zonder te floppen in vergelijking met glasvezel De hoge stijfheid van minerale wolbatts elimineert de noodzaak van nietjes of draden om uw isolatie op zijn plaats te houden Met zijn natuurlijke brandwerende eigenschappen, minerale wol wint als veiligheid een prioriteit is in uw huis.

Dit is een topkeuze als je een huis hebt met jonge kinderen, omdat je extra gemoedsrust hebt. Met zijn natuurlijke geluidsisolerende eigenschappen wint minerale wol door geluidsblokkerende eigenschappen te bieden die de geluidsoverlast van buitenaf drastisch kunnen verminderen om uw huis binnen te komen. Ingeblazen cellulose-isolatie of losgevulde glasvezelisolatie vult scheuren en spleten om warmteverlies in de winter te helpen voorkomen. Glasvezel is een geweldige optie om warmte buiten te houden die na verloop van tijd niet bezinkt.

De brandwerende eigenschappen maken het geschikt voor droge klimaten. Batt-isolatie is een soort isolatiedeken. Dit zijn voorgesneden isolatiedelen die meestal glasvezel zijn, hoewel cellulose, minerale wol, natuurlijke vezels en plastic versies ook beschikbaar zijn. Ga naar isolatiematerialen voor meer informatie over de producten die gewoonlijk worden gebruikt om betonblokken te isoleren.

Huiseigenaren met oudere huizen vol isolatie moeten een professional bellen om ervoor te zorgen dat isolatie geen glasvezel is met asbest en, als dat zo is, dat het veilig wordt verwijderd. Terwijl standaardisolatie de warmtestroom in een huis vermindert, reflecterende isolatie reflecteert in plaats daarvan de warmte weg van het huis om warmtewinst en stralingswarmteoverdracht naar koelere oppervlakken binnenshuis te voorkomen. Een stralingsbarrière is een soort isolatie die warmte buiten uw huis reflecteert in plaats van de warmtestroom uit uw huis te verminderen, zoals de meeste andere isolaties. In tegenstelling tot de meeste gangbare isolatiesystemen, die bestand zijn tegen geleidende en convectieve warmtestroom, werken stralingsbarrières en reflecterende isolatie door stralingswarmte te reflecteren.

De wanden van de kruipruimte moeten worden geïsoleerd met niet-watergevoelige isolatie die voorkomt dat binnenlucht de koude oppervlakken raakt. Stijve vezel- of vezelplaatisolatie bestaat uit glasvezel- of mineraalwolmateriaal en wordt voornamelijk gebruikt voor het isoleren van luchtkanalen in huizen. Omdat ze een hoge R-waarde hebben en bijna overal in uw huis kunnen worden gebruikt, is isolatie van schuimplaten een van de meest voorkomende soorten isolatie. Schuim-in-place isolatie kan in muren, op zolderoppervlakken of onder vloeren worden geblazen om luchtlekkage te isoleren en te verminderen.

Structurele geïsoleerde panelen (SIP's) waren een belangrijke vooruitgang in isolatie van palen en balken en houtskeletbouw. Het houdt ook geen water vast dat de groei van schimmel en meeldauw bevordert, het creëert een luchtafdichting die helpt de maandelijkse energierekening te verlagen en creëert een semi-geconditioneerde ruimte door het dakterras te isoleren op een niet-geventileerde zolder. Om een idee te krijgen hoeveel isolatie er nodig is om uw huis te bedekken, controleert u of uw huis al geïsoleerd is. Ingeblazen isolatie wordt aangebracht met behulp van een machine die een papierachtig materiaal in de te isoleren ruimte blaast.

De dekkingskaarten van de fabrikant specificeren de isolatiezakken die nodig zijn per vierkante voet dekkingsgebied; het maximale dekkingsgebied voor één zak isolatie; het minimumgewicht per vierkante voet van de geïnstalleerde isolatie; en de initiële en vaste dikte van de geïnstalleerde isolatie die nodig is om te bereiken een bepaalde R-waarde. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *