Welk type dakisolatie is het beste?

Spuitschuimisolatie Een van de meest voorkomende en effectieve manieren om uw dak te isoleren, is met polyurethaanspuitschuim. Van dit gespoten kunststof is bekend dat het zeer effectief is voor het afdichten van scheuren en het weerstaan van wind en hitte. Elk van de 4 pakketten bevat acht stukken zolderisolatie van glasvezel, en elk stuk meet 4 voet bij 2 voet. Het gebruik van alle acht stukken zonder ze te snijden bedekt een ruimte van 64 vierkante meter met 8,25-inch dikke isolatie.

Deze zolderisolatie in dekenstijl is eenvoudig te snijden en te installeren, en het dikke isolatiemateriaal helpt ook geluid en trillingen in uw huis te verminderen. Betaalbaar en effectief, deze natuurlijke katoenen zolderisolatie van Frost King is 1 inch dik en meet 16 inch bij 48 inch. Gebruik een of meer stukken isolatie op zoldermuren, plafond en vloeren, of snijd of scheur kleinere stukjes isolatie op om openingen rond leidingen, kanalen, ramen en deuren op te vullen. Met veelzijdige toepassingsmogelijkheden en een R-waarde van R-19 is de Greenfiber Cellulose Blown-In-isolatie een haalbare optie voor zolders, zijwanden en plafonds.

Of u het nu spuit of kiest voor een inblaastoepassing, deze isolatie is eenvoudig aan te brengen over bestaande isolatie of alleen en verlaagt uw verwarmings- en koelkosten met 20 procent. Enkele minder vaak voorkomende soorten zijn Icyneenschuim en Tripolymeerschuim. Icyneenschuim kan worden gespoten of geïnjecteerd, waardoor het het meest veelzijdig is. Het heeft ook een goede weerstand tegen binnendringen van zowel lucht als water.

Tripolymeerschuim, een in water oplosbaar schuim wordt in wandholtes geïnjecteerd. Het heeft een uitstekende weerstand tegen brand en luchtindringing. Glasvezelisolatie kan de R-waarde comprimeren en verliezen, en het is ook niet in staat om te voorkomen dat lucht uit of in uw huis lekt. Betere materialen voor dakisolatie op zolder zijn platen van hardschuim en isolatie van spuitschuim.

Veel mensen beschouwen glasvezelbatt als de beste zolderisolatie. Het bestaat uit kunststof versterkt met kleine glasvezels. De batt-versie wordt geleverd in dekenvorm, dwz. Dakisolatie heeft een lange levensduur bij correcte installatie, gaat ongeveer 40 jaar mee en betaalt zichzelf terug in minder dan vijf jaar.

Door zijn lichte gewicht is hij eenvoudig te installeren, te werken en te transporteren, waardoor het een voorkeursisolatie voor daken is. Meestal gebruikt om muren in woonruimtes te isoleren dan zolders, wordt stijve plaatisolatie gemaakt van polyisocyanuraat of polyiso, geëxtrudeerd polystyreen (XPS) of geëxpandeerd polystyreen (EPS). U moet overwegen wat uw werkelijke dakisolatiemogelijkheden zijn, dus om dat te doen, moet u uw R-waardedoel bepalen voor elk deel van het huis dat u probeert te beschermen. Hardschuimplaat daarentegen wordt net boven het dakterras gebruikt als optie voor buitenisolatie.

Dit vermogen om te conformeren maakt losgevulde isolatie zeer geschikt voor retrofits en locaties waar het moeilijk zou zijn om andere soorten isolatie te installeren. Als u contact opneemt met de Cellulose Insulation Manufacturers Association, zullen zij u verzekeren dat cellulose absoluut uw beste keuze is voor isolatie. Combineer het met dekenisolatie om randen en hoeken beter te isoleren en gebruik het om gaten in bestaande muren af te dichten. Dakisolatie van glasvezel kan worden gebruikt in de vorm van glasvezel batt dekens, ingeblazen of losgevuld.

Als u een oud of houten dakdak heeft en u probeert isolatie op het plafond van uw zolder te installeren, kan een vergelijkbare situatie zich voordoen. Deze oudere dakbedekkingsmaterialen zijn gemaakt om nat te worden, te ademen en te drogen, maar met isolatie die het hout blokkeert, zal het vocht zich alleen ophopen. Dit zou de prijs van het huis verhogen, dus de meest voorkomende plaatsen waar u dakisolatie vindt, zijn de meest blootgestelde gebieden, namelijk de buitenmuren en zolder. U kunt kiezen voor meer traditionele isolatietypen zoals glasvezel en spuitschuim of het modernere type a stralingsbarrière-isolatie selecteren.

In tegenstelling tot de meeste gangbare isolatiesystemen, die bestand zijn tegen geleidende en convectieve warmtestroom, werken stralingsbarrières en reflecterende isolatie door stralingswarmte te reflecteren. Het verliezen van zo'n enorme hoeveelheid geaccumuleerde warmte vereist dringende dakisolatie om de warmte van het huis vast te houden, de energie-efficiëntie te verbeteren en de verwarmingskosten te verlagen. De isolatie kan worden gesneden om rond plafondbalken en spanten te passen, maar biedt niet dezelfde afdichting als spuitschuimisolatie. Stijve vezel- of vezelplaatisolatie bestaat uit glasvezel- of mineraalwolmateriaal en wordt voornamelijk gebruikt voor het isoleren van luchtkanalen in huizen.

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *