Welk type dakisolatie moet ik gebruiken?

Een van de meest gebruikelijke en effectieve manieren om uw dak te isoleren, is met polyurethaanspuitschuim. Van dit gespoten kunststof is bekend dat het zeer effectief is voor het afdichten van scheuren en het weerstaan van wind en hitte. Het schuim wordt aangebracht op de onderkant van uw dakterras en rechtstreeks op de leien en tegels. Als u uw loft als woonruimte wilt gebruiken, kunt u uw kamer-in-het-dak isoleren door het dak te isoleren met vaste stijve isolatieplaten tussen de dakspanten.

Planken moeten op de juiste breedte worden gesneden, zodat ze goed tussen de spanten passen. Ze kunnen vervolgens worden afgedekt met geïsoleerde gipsplaat. Evenzo moeten wanden in de dakruimte en rond dakkapellen ook worden geïsoleerd met stijve isolatieplaten. Zorg er in alle gevallen voor voldoende ventilatie van de spanten.

Isolatie van glassteen en minerale wol. Schuimplaat of isolatieplaten zijn stijve isolatiepanelen met een hoge R-waarde. Omdat ze een hoge R-waarde hebben en bijna overal in uw huis kunnen worden gebruikt, is isolatie van schuimplaten een van de meest voorkomende soorten isolatie. Isolatie is een essentieel onderdeel in elk huis dat energiezuinig is.

Meestal geplaatst in gebieden waar lucht ontsnapt, zoals tussen de noppenholtes binnen de muren en op zolder, dient het om de warmteoverdracht te vertragen en te verminderen. Door luchtlekken af te dichten en de juiste isolatie toe te voegen aan de zolder, kruipruimtes en kelder, besparen huiseigenaren gemiddeld 15 procent op verwarmings- en koelkosten 11 procent op de totale energiekosten schat de U, S. ENERGY STAR-programma van de Environmental Protection Agency. Er zijn bepaalde overwegingen waarmee u rekening moet houden bij het werken met verschillende soorten isolatie.

Ten eerste kunnen sommige isolaties zoals glasvezelbatts, ingeblazen isolatie en spuitschuim de huid en luchtwegen irriteren en kunnen ze andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Om deze reden zijn goede ventilatie, persoonlijke beschermingsmiddelen voor ogen, handen, huid en luchtwegen en veilige installatieprocedures absoluut noodzakelijk. Hoewel de meesten misschien bekend zijn met dekenbatts en rollen, zijn er een paar andere soorten isolatieproducten die doe-het-zelfvriendelijk zijn om te gebruiken bij het verhogen van de thermische efficiëntie en het comfort in een huis. Misschien wel de meest standaard isolatievorm die beschikbaar is voor muren, dekenbatts en rollen zijn meestal gemaakt van glasvezel, hoewel versies gemaakt van katoen, minerale wol, schapenwol en plastic vezels ook beschikbaar zijn.

Dit is een van de goedkoopste isolatietypen en het is een doe-het-zelfvriendelijk product om te installeren, omdat de materialen zijn ontworpen om te passen in de standaardbreedte tussen muurstijlen, zolderspanten en vloerbalken. Spuitschuimisolatie verzegelt lekken en openingen binnen bestaande wanden. Vloeibaar polyurethaan wordt in de holte van de muur gespoten, waar het vervolgens uitzet en uithardt tot een vast schuim. Bij het werken met een groter gebied kunnen huiseigenaren een onder druk gespoten (ter plaatse geschuimde) schuimisolatie gebruiken.

Ingeblazen isolatie wordt aangebracht met behulp van een machine die een papierachtig materiaal in de te isoleren ruimte blaast. Dit type isolatie is vaak gemaakt van glasvezel, steenwol of teruggewonnen cellulosemateriaal (zoals gerecyclede kranten of karton), die voldoen aan bijna elk type locatie, zelfs de meest vervelende obstakels. Voor ingeblazen isolatie variëren R-waarden van R-2,2 voor glasvezel tot R-3,8 voor dichte cellulose. Eenvoudige isolatiewerkzaamheden kunnen doe-het-zelfvriendelijk zijn als een lokale winkel voor huisverbetering of gereedschapshuur de ventilator te huur heeft, maar het kan de moeite waard zijn om een professional te bellen voor het beste resultaat Veel huiseigenaren vertrouwen op dit type isolatie, dat meestal is gemaakt van polyurethaan, polystyreen, of polyisocyanuraat als onderdeel van zowel buiten- als binnenmuurbekleding.

Schuimplaten werken goed om alles te isoleren, van funderingsmuren en keldermuren tot onafgewerkte vloeren en plafonds. R-waarden variëren doorgaans tussen R-4 en R-6,5 per inch dikte, wat aangeeft dat schuimplaten en hardschuimpanelen het energieverbruik beter verminderen dan veel andere soorten isolatie op de markt. Rockwool is duurder dan glasvezel, maar het is net zo eenvoudig te installeren. Het wordt meestal geleverd op rollen batts in voorgesneden breedtes voor eenvoudige installatie.

Het biedt tot R-3,3 per inch dikte, wat betekent dat het beter presteert dan de meeste andere batts-materialen. Het is ook geschikt voor vloeren, muren en plafonds. Spray-foam isolatie met gesloten cellen is de meest energiezuinige muurisolatie. Toepassingen kunnen veel hogere R-waarden bereiken voor elke inch dikte dan andere isolatieproducten, met waarden zo hoog als R-6,2 per vierkante inch (ongeveer R-34 op een 2 × 6 muur).

Als een gebouw niet goed geïsoleerd is, ontsnapt 25% van de warmte door het dak van het gebouw. U kunt kiezen voor meer traditionele isolatietypen zoals glasvezel en spuitschuim of het modernere type a stralingsbarrière-isolatie selecteren. Dakisolatie van glasvezel kan worden gebruikt in de vorm van glasvezel batt dekens, ingeblazen of losgevuld. Glasvezel batt-dekenisolatie wordt van tevoren geproduceerd en in maten gesneden om te passen op de standaard plafondbalken en spanten.

Vanwege de lagere R-waarde kan het in koudere klimaten de toepassing van meerdere batt-dekenlagen vereisen. Het ingeblazen glasvezeltype is geschikt voor daken en zolders met moeilijke toegang waar het wordt aangebracht met behulp van een lange flexibele buis. . Houd er rekening mee dat glasvezelisolatie veel van zijn R-waarde kan verliezen door vocht.

Zie het vergelijken van R-waarden van glasvezel met reflecterende isolatie. Spuitschuimisolatie is efficiënt in het verslaan van warmte en wind en het afdichten van scheuren in het dak. De afgelopen 18 jaar hebben we meer dan 5 miljard vierkante meter isolatie verkocht aan tevreden klanten. Het dak is de belangrijkste locatie voor warmteverlies.

Het is goed voor tot 35% van het warmteverlies in de winter. Het is verantwoordelijk voor vrijwel alle warmtewinst in de zomer. Deze daken hebben iets langer nodig om op te warmen, maar eenmaal heet houden deze daken de warmte vast als een oven en blijven ze de warmte naar het huis overbrengen, zelfs nadat de zon is ondergegaan. De dekkingsgrafieken van de fabrikanten specificeren de isolatiezakken die nodig zijn per vierkante voet dekkingsgebied; het maximale dekkingsgebied voor één zak isolatie; het minimumgewicht per vierkante voet van de geïnstalleerde isolatie; en de initiële en vaste dikte van de geïnstalleerde isolatie die nodig is om een bijzondere R-waarde.

Als het gaat om de beste isolatie voor wanden, kan het isolatiemateriaal ook van invloed zijn op de R-waarden die nodig zijn voor een goede energie-efficiëntie. Structureel geïsoleerde panelen, of SIP's, zien eruit als multiplex met stijve isolatie ertussen. Betonblokwanden zijn meestal geïsoleerd of gebouwd met isolerende betonblokken tijdens nieuwbouw of grote renovaties. Om huiseigenaren te helpen begrijpen welk type isolatie het beste past bij hun geografische regio, heeft Energy Star een kaart die laat zien wat huiseigenaren van R-Value moeten gebruiken voor isolatie.

Het verliezen van zo'n enorme hoeveelheid geaccumuleerde warmte vereist dringende dakisolatie om de warmte van het huis vast te houden, de energie-efficiëntie te verbeteren en de verwarmingskosten te verlagen. Een veel gepubliceerde studie uitgevoerd door Oak Ridge Laboratories in 1991 zei dat losgevulde zolderisolatie van glasvezel veel van zijn isolatiewaarde verloor zodra de temperaturen onder de 20 graden daalden, waardoor losgevulde glasvezel een inferieur product werd in vergelijking met cellulose. Dekenisolatie is een van de meest voorkomende soorten isolatie voor muren en zoldervloeren; gebruik het echter niet in open ruimtes omdat de glasvezeldeeltjes de luchtkwaliteit in uw huis kunnen beïnvloeden. Voor betrouwbare zolderisolatie die eenvoudig te installeren is en indien nodig kan worden gesneden, wordt de Owens Corning R-38 glasvezelisolatie geleverd met meer dan 4 pakketten voor grote zolders en is gemaakt van 35 procent gerecyclede materialen.

Het beste type isolatie voor uw huis hangt af van factoren zoals waar u zich bevindt, uw budget en bestaande isolatie die u van plan bent te behouden. Huiseigenaren met oudere huizen vol isolatie moeten een professional bellen om ervoor te zorgen dat isolatie geen glasvezel is met asbest en, als dat zo is, dat het veilig wordt verwijderd. Dergelijke cijfers zijn zeker een overtuigend pleidooi voor het isoleren van uw dak en zolder, en dat is slechts een klein deel van de vele langetermijnvoordelen die u kunt behalen uit de upgrade. U kunt een isolatieblaasmachine huren om deze isolatie zelf te installeren, maar de meesten kiezen ervoor om deze installatie aan professionals over te laten.

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *