Welk type isolatie moet ik gebruiken voor dak?

Een van de meest gebruikelijke en effectieve manieren om uw dak te isoleren, is met polyurethaanspuitschuim. Van dit gespoten kunststof is bekend dat het zeer effectief is voor het afdichten van scheuren en het weerstaan van wind en hitte. Het schuim wordt aangebracht op de onderkant van uw dakterras en rechtstreeks op de leien en tegels. Dakbedekkingsprofessionals benadrukken dat de keuze voor isolatie van platte daken de juiste R-waarde moet hebben.

De duurste en meest aanbevolen isolatie is polyisocyanuraat (Polyiso) hardschuim. Geëxtrudeerd polystyreen (XPS) is ook een optimale keuze, samen met geëxpandeerd polystyreen (EPS). De meest voorkomende soorten materialen die worden gebruikt voor losgevulde isolatie zijn cellulose, glasvezel en minerale (steen- of slakken) wol. Al deze materialen worden geproduceerd met gerecyclede afvalmaterialen.

Cellulose wordt voornamelijk gemaakt van gerecycled krantenpapier. De meeste glasvezelproducten bevatten 40% tot 60% gerecycled glas. Minerale wol wordt meestal geproduceerd uit 75% post-industrieel gerecycled materiaal. Glasvezel is gemakkelijk het meest populaire materiaal, maar minerale wol komt ook vrij vaak voor.

Rollen worden meestal gebruikt voor lange uitgestrektheid, zoals de lengte van de vloer voor de hele zolder, terwijl batts passen tussen noppen in zolderspanten. Als een gebouw niet goed geïsoleerd is, ontsnapt 25% van de warmte door het dak van het gebouw. U kunt kiezen voor meer traditionele isolatietypen zoals glasvezel en spuitschuim of het modernere type a stralingsbarrière-isolatie selecteren. Dakisolatie van glasvezel kan worden gebruikt in de vorm van glasvezel batt dekens, ingeblazen of losgevuld.

Glasvezel batt-dekenisolatie wordt van tevoren geproduceerd en in maten gesneden om te passen op de standaard plafondbalken en spanten. Vanwege de lagere R-waarde kan het in koudere klimaten de toepassing van meerdere batt-dekenlagen vereisen. Het ingeblazen glasvezeltype is geschikt voor daken en zolders met moeilijke toegang waar het wordt aangebracht met behulp van een lange flexibele buis. Glasvezel losse vulling wordt geleverd in zakken en kan handmatig worden verspreid door openingen en voegen op te vullen.

Houd er rekening mee dat glasvezelisolatie veel van zijn R-waarde kan verliezen door vocht. Zie het vergelijken van R-waarden van glasvezel met reflecterende isolatie. Spuitschuimisolatie is efficiënt in het verslaan van warmte en wind en het afdichten van scheuren in het dak. De afgelopen 18 jaar hebben we meer dan 5 miljard vierkante meter isolatie verkocht aan tevreden klanten.

Het dak is de belangrijkste locatie voor warmteverlies. Het is goed voor tot 35% van het warmteverlies in de winter. Het is verantwoordelijk voor vrijwel alle warmtewinst in de zomer. De beste isolatie voor gebruik op het plafond dat zich onder het dak van een huis bevindt, hangt over het algemeen af van het ontwerp van het dak.

Geventileerde plafonds in de buurt van het dak kunnen het goed doen met glasvezelmatten en hardschuim, terwijl ongeventileerde plafonds een betere isolatie kunnen bieden met spuitschuim. Platte plafonds doen het ook vaak beter met andere isolatieopties, zoals ingeblazen cellulose. Schuimblokken luchtstroom heeft geen dampscherm nodig en heeft een hogere R-waarde per inch dan losse vulling of batts, dus je krijgt meer bescherming met minder diepte. Met spuitschuim moet u, in tegenstelling tot losse vulling of batts, de binnenopeningen afdekken (ze zijn niet nodig om het dak koel te houden).

Bedek het schuim vervolgens met gipsplaat zoals vereist voor de brandveiligheid. Glasvezelisolatie kan de R-waarde comprimeren en verliezen, en het is ook niet in staat om te voorkomen dat lucht uit of in uw huis lekt. Betere materialen voor dakisolatie op zolder zijn platen van hardschuim en isolatie van spuitschuim. De uitstekende vochtafstotende eigenschap van deze isolatietypes houdt het dak droog, zelfs zonder een functioneel ventilatiesysteem.

Schuim-in-place isolatie kan in muren, op zolderoppervlakken of onder vloeren worden geblazen om luchtlekkage te isoleren en te verminderen. In tegenstelling tot de meeste gangbare isolatiesystemen, die bestand zijn tegen geleidende en convectieve warmtestroom, werken stralingsbarrières en reflecterende isolatie door stralingswarmte te reflecteren. Het plaatsen van isolatie rechtstreeks op het dakoppervlak kan echter nog steeds de kans vergroten dat de isolatie vocht vasthoudt. Goed isoleren in en rond uw zolderruimte op het dak kan uw huis gezonder en duurzamer maken.

Het isoleren van uw dak- en zolderruimte helpt energie in uw huis te behouden, wat vaak leidt tot kostenbesparingen op koeling en algehele verbetering van het huiscomfort. Huizen met de juiste isolatie onder het dak kunnen helpen voorkomen dat er in de zomer aanzienlijke hitte het pand binnenkomt. Structureel geïsoleerde panelen, of SIP's, zien eruit als multiplex met stijve isolatie ertussen. Bovendien dienen dak- en zolderisolatie als een manier om de geluidsisolatie op de bovenste envelop van uw huis te verbeteren.

De isolatie kan worden gesneden om rond plafondbalken en spanten te passen, maar biedt niet dezelfde afdichting als spuitschuimisolatie. Stijve vezel- of vezelplaatisolatie bestaat uit glasvezel- of mineraalwolmateriaal en wordt voornamelijk gebruikt voor het isoleren van luchtkanalen in huizen. Hardschuimplaat daarentegen wordt net boven het dakterras gebruikt als optie voor buitenisolatie. Ga naar isolatiematerialen voor meer informatie over de producten die gewoonlijk worden gebruikt om betonblokken te isoleren.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende dakisolatiedoeleinden. Om huiseigenaren te helpen begrijpen welk type isolatie het beste past bij hun geografische regio, heeft Energy Star een kaart die laat zien wat huiseigenaren van R-Value moeten gebruiken voor isolatie. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *