Kun je isolatie op het dak plaatsen?

Installeer koude isolatie alleen als u een onafgewerkte zolder heeft en van plan bent dit zo te houden. Warme isolatie is geïnstalleerd aan de onderkant van het dakterras bovenaan de zolder, net onder het dakdek. Het isoleren van het dak is een prioriteit als de plafonds van uw huis toevallig deel uitmaken van het dakterras, zoals het geval is bij kathedraalplafonds. U kunt ook uw dak isoleren om de temperatuur te helpen regelen op een zolder die deel uitmaakt van uw leefruimte.

IJsdammen en vorst onder het dakterras kunnen leiden tot vochtschade aan daken, vooral voor Cape Cod huizen met 1 ½ verdiepingen. U kunt glasvezelbatt-isolatie relatief goedkoop vinden in bulkhoeveelheden, zoals het geval is met deze Owens Corning R-38 Fiberglass Batt Insulation Roll ontworpen om tot 341,36 vierkante meter zolderruimte te passen. Houd er rekening mee dat dit de rol is en niet de losse vulling. Volgens het US, S Department Of Energy tonen studies aan dat stralingsbarrières de vulkosten met 5-10% verlagen bij gebruik in warme, zonnige klimaten.

Plaatsen hebben doorgaans hun eigen codes voor energie-efficiëntie. De Florida Energy Efficiency Code vereist bijvoorbeeld dat isolatie een classificatie heeft van ten minste R-19 om het warme en vochtige klimaat aan te kunnen. Zolderisolatie mag het dak niet raken. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te veel te isoleren, weerstand bieden aan de drang.

Te veel isolatie belemmert de luchtstroom en kan voorkomen dat overtollig vocht ontsnapt, vooral op zolders. Wanneer je de isolatie naar de daklijn verplaatst, wordt het ingewikkelder. U kunt alle isolatie bovenop het dakterras plaatsen, alle isolatie aan de onderkant van het dakterras, of wat bovenop en wat eronder. Je kunt het allemaal onder het dakterras plaatsen, maar gebruik twee verschillende soorten.

Uw geïsoleerde dak kan een kathedraalplafond zijn of boven een geconditioneerde zolder. U kunt het geïsoleerde daksamenstel ontluchten of een niet-geventileerd geïsoleerd dak bouwen. Als uw zolder vaak wordt gebruikt of misschien bent u van plan deze in de toekomst om te bouwen, moet u de binnenoppervlakken van het dak isoleren. Deze materialen hebben letterlijk ingebouwde isolatie, en huizen die met deze producten zijn gebouwd, hebben vaak superieure isolerende eigenschappen en minimale thermische overbrugging.

Voor een optimale energie-efficiëntie moet uw huis goed geïsoleerd zijn van het dak tot aan de fundering. Optimale funderingsisolatiematerialen en plaatsing variëren per klimaat, dus raadpleeg een lokale isolatieprofessional als u een nieuwe woning plant. Ze zijn het gemakkelijkst te isoleren omdat de isolatie is geïnstalleerd tussen de framedelen (of voegen) van de vloer, volgens de University of Tennessee Extension. De duurste en meest effectieve stralingsbarrières zijn stijve isolatiematerialen met een aluminium oppervlak, zoals SmartShield Thermal Foil Insulation.

Als uw zolder voldoende isolatie en goede luchtafdichting heeft, en uw huis nog steeds tochtig en koud aanvoelt in de winter of te warm in de zomer, is de kans groot dat u isolatie aan de buitenmuren moet toevoegen. De enige keer dat isolatie tussen spanten wordt geïnstalleerd, is wanneer Icyneen wordt gebruikt en alles, behalve de zolderverdieping, is geïsoleerd met Icynene. Plaatfunderingen met binnenisolatie bieden meer termietbestendigheid, maar sommige bouwers in het zuidoosten van de Verenigde Staten hebben zelfs termietenplagen gemeld door schuimisolatie op ingesloten platen. Tussen de isolatie en het dakdek moet een ontluchtingsschot worden geïnstalleerd om het ventilatiekanaal te behouden.

Kathedraalplafonds moeten ruimte bieden tussen het dakterras en het plafond van het huis voor voldoende isolatie en ventilatie. Zelfs in een huis met een ongeconditioneerde kelder is de kelder meer verbonden met andere woonruimtes dan met de buitenkant, waardoor keldermuurisolatie de voorkeur heeft boven plafondisolatie. Zorg er wel voor dat u voldoende isolatie op het dak plaatst, het goed verzegeld en geïsoleerd over de buitenmuren en zorg voor een beetje conditionering voor de zolder. Het kan tot op zekere hoogte op het dak worden geïsoleerd, maar het is veel waarschijnlijker dat uw huis geïsoleerd is aan het plafond en niet aan het dak, dan omgekeerd.

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *