Wat doet dakisolatie?

De meest voorkomende isolatiematerialen werken door de geleidende warmtestroom en convectieve warmtestroom te vertragen. Stralingsbarrières en reflecterende isolatiesystemen werken door de versterking van stralingswarmte te verminderen. Om effectief te zijn, moet het reflecterende oppervlak in contact komen met een luchtruimte. Isolatie is elk materiaal dat de warmtestroom vertraagt.

Meestal gaat de warmte van warmere gebieden naar koelere gebieden totdat de temperatuur gelijk is. Isolatie vertraagt de warmtestroom en helpt de temperaturen in uw huis te reguleren. Natuurlijk kun je de thermostaat verlagen en wennen aan het binnenshuis dragen van omvangrijke truien om kosten te besparen. Maar als je een onafgewerkte zolder hebt, is het geven van een goede isolatie een van de eenvoudigste manieren om dit seizoen een deksel op je verwarmingsrekening te houden.

Het is een doe-het-zelfproject dat je in een weekend kunt aanpakken, en de besparingen die je elk jaar krijgt, lopen elk jaar op, zegt TOH algemeen aannemer Tom Silva. Het ministerie van Energie schat dat een goed geïsoleerde zolder 10 tot 50 procent van uw verwarmingsrekening kan scheren. En het werkt het tegenovergestelde voor warme klimaten; in de zomer helpt het de binnentemperatuur van uw huis te stabiliseren om de koelbehoeften onder controle te houden. Huiseigenaren klagen vaak over een airconditioningsysteem dat de hele dag draait en het huis nooit onder de 80 graden afkoelt.

Dit is typerend voor een slecht geïsoleerd huis, de warmte komt het huis binnen met ongeveer dezelfde snelheid als uw airconditioning het kan koelen. De oplossing is om de warmtebelasting te verminderen en te voorkomen dat de warmte in uw huis komt. Isolatie geïnstalleerd op uw zolder en muren zal de hoeveelheid warmte die uw huis binnenkomt drastisch verminderen; het huis blijft langer koeler tot op de dag en de airconditioning werkt, wanneer deze opkomt, veel minder vaak. Wanneer we huizen isoleren tijdens warme dagen, merken klanten vaak een onmiddellijk verschil en beschrijven ze het gevoel vaak alsof er een enorme schaduwrijke wolk over hun huis kwam.

Een kwart van de warmte gaat verloren door het dak in een ongeïsoleerde woning. Het isoleren van uw loft, zolder of plat dak is een effectieve manier om warmteverlies te verminderen en uw verwarmingskosten te verlagen. Nu u de 15 voordelen kent van het isoleren van een zolder, bedenk dan hoe nieuwe isolatie u kan helpen te besparen op verwarmingskosten en tegelijkertijd uw huis veilig en comfortabel te houden. Als u eenmaal uw isolatiekosten op zolder hebt ontdekt, welke soorten isolatie u nodig heeft en hoeveel ervan nodig is, is het hoogstwaarschijnlijk tijd om de aannemer te vinden die het proces aankan.

De National Insulation Association (NIA) is een lidorganisatie voor de isolatie-industrie in het VK. In feite bevatten veel soorten isolatie gerecyclede materialen, zoals cellulose-isolatie, minerale wol en glasvezelisolatie. In een perfecte wereld zou je een energie-auditor inhuren om je precies te vertellen hoeveel bescherming je krijgt van de paar centimeter zolderisolatie die je misschien al hebt en om zaken als luchtlekken op te sporen die je kunt afdichten om ervoor te zorgen dat je isolatie zijn werk goed zal doen. Deze 15 voordelen voor zolderisolatie laten u zien hoe isolerend uw zolder een groot verschil kan maken in het comfort van uw huis.

Zoals bij elk type isolatie, moet u ervoor zorgen dat het dak droog en in goede staat is voordat er isolatie wordt toegevoegd. Als uw loft moeilijk toegankelijk is, kunt u isolatie hebben geïnstalleerd door een professional, die gespecialiseerde apparatuur zal gebruiken om geschikt isolatiemateriaal in een ongemakkelijke ruimte te blazen. Welke aanpak je ook gebruikt, je hebt een gespecialiseerde professional nodig om je dak te isoleren - dit is geen doe-het-zelf-klus. Een isolatieaannemer kan uw zolder goed inspecteren en beslissen over de nodige stappen om de isolatie van uw huis bij te werken.

De geblazen applicatie verzegelt en zorgt voor een veel „strakkere deken van isolatie op de zolder, dit wordt een „monolithische vulling” genoemd, wat een mooie manier is om te zeggen dat het geblazen materiaal en de toepassing een doorlopende deken van isolatie biedt die alles bedekt en afdicht als een solide deken. Een goede zolderisolatie kan uw dak ook in betere staat houden door ijsdammen en condensatie te voorkomen. Doorgaans zullen zolders zonder voorafgaande isolatie hogere R-waarden vereisen voor een betere isolatie. Veel oudere huizen hebben geen isolatie in de muren, en er zijn nog steeds veel Australische huizen zonder zelfs maar enige plafondisolatie.

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *