Is het opnieuw doen van zolderisolatie de moeite waard?

Het installeren van zolderisolatie deze winter is een waardevolle investering op lange termijn, omdat het uw verwarmingskosten aanzienlijk kan verlagen. Als bijkomend voordeel, wanneer de hete D, C. Temperaturen komen terug, de zolderisolatie minimaliseert ook uw airconditioningrekeningen. Natuurlijk kun je de thermostaat verlagen en wennen aan het binnenshuis dragen van omvangrijke truien om kosten te besparen.

Maar als je een onafgewerkte zolder hebt, is het geven van een goede isolatie een van de eenvoudigste manieren om dit seizoen een deksel op je verwarmingsrekening te houden. Het is een doe-het-zelfproject dat je in een weekend kunt aanpakken, en de besparingen die je elk jaar krijgt, lopen elk jaar op, zegt TOH algemeen aannemer Tom Silva. Het ministerie van Energie schat dat een goed geïsoleerde zolder 10 tot 50 procent van uw verwarmingsrekening kan scheren. En het werkt het tegenovergestelde voor warme klimaten; in de zomer helpt het de binnentemperatuur van uw huis te stabiliseren om de koelbehoeften onder controle te houden.

De mate waarin isolatie warmteoverdracht blokkeert, staat bekend als de thermische reductiewaarde of R-waarde. In koudere klimaten vereisen bouwvoorschriften dat zolderisolatie een hogere R-waarde heeft dan in warmere klimaten. R-waarde wordt bepaald door het isolatietype en de dikte. Cellulose-isolatie heeft bijvoorbeeld een R-waarde van ongeveer 3,2 per inch, terwijl de R-waarde voor glasvezel ongeveer 2,5 per inch is.

Als lokale codes een minimum van R-30-isolatie op zolder vereisen, moet de huiseigenaar 9,4 inch ingeblazen cellulose of 12 inch glasvezel batt-isolatie installeren. De beloning op lange termijn van het isoleren van een zolder is ook indrukwekkend. U kunt uw energierekening met maar liefst 15 tot 25 procent zien dalen, afhankelijk van uw klimaat en bestaande isolatieniveaus. En u kunt ook in aanmerking komen voor een belastingkrediet op de geblazen isolatiekosten op zolder (neem contact op met de IRS of bij energystar, gov).

Als je de taak aankunt en weet hoe je een zolder moet isoleren, wil je het misschien zelf maken, maar het is veel eenvoudiger en minder rommelig als je een isolerende aannemer inhuurt om het werk te doen. Redenen voor het verwijderen van bestaande isolatie zijn onder meer waterschade, schimmel, insecten- of knaagdierbesmetting of de aanwezigheid van asbestisolatie. Met 25 procent van de warmte die door het dak van een niet-geïsoleerd huis ontsnapt, is het toevoegen van isolatie op zolder een geweldige manier om uw huis warmer te houden en geld te besparen op energierekeningen. Isolatiekosten op zolder variëren afhankelijk van de grootte van de zolder, hoe gemakkelijk deze toegankelijk is en hoeveel isolatie nodig is.

Ingeblazen isolatie is een van de goedkoopste methoden, en het installeren ervan omvat het gebruik van een blazer die versnipperd papier, cellulose of steenwolvezels verdeelt in een uniforme laag tussen de vloerbalken van de zolder of over bestaande ingeblazen of batt-isolatie. Bovendien voorkomt isolatie die de inlaatopeningen van de zolder bedekt dat verse lucht door de zolder circuleert, waardoor warmte en vochtigheid kunnen ontstaan en het dakterras en de dakspanen kunnen worden beschadigd. Maar als u op zoek bent naar de vervangingskosten voor isolatie en u al isolatie in huis heeft, zijn SIP's misschien niet de beste keuze. Structurele geïsoleerde panelen, ook bekend als SIP's, zijn een goede keuze voor isolatie op een nieuwbouwwoning.

Een van de eenvoudigste manieren om te bepalen of uw zolder baat zou kunnen hebben bij extra isolatie, is door te kijken naar de bestaande isolatie. Toch kan alle isolatie worden verzwakt door verschillende factoren, zoals waterschade die onbeheerd wordt achtergelaten, omdat schimmel en schimmel nog steeds de buiten- en binnenzolderisolatie kunnen vormen en aantasten. Geblazen in cellulose heeft een hogere R-classificatie en is goedkoper dan geblazen isolatie zoals zolderisolatie van glasvezel of glasvezelbatts. Als uw zolder al wat isolatie heeft en deze in goede staat is, kan de installateur eenvoudig meer isolatie toevoegen (batts, ingeblazen isolatie of druppelvulling) en de hoeveelheid isolatie op code brengen.

Het installeren van zolderisolatie is niet de moeilijkste taak voor huisverbetering, vooral als u batt-isolatie in een open ruimte installeert. Relatief goedkoop en eenvoudig te installeren, batt-isolatie werkt goed op zolders en kan een goede keuze zijn als u hoopt uw isolatieproject zelf te maken. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *