Is het beter om plafond of dak te isoleren?

Als u kiest tussen het isoleren van het dakterras of het plafond, moet het isoleren van uw plafond de prioriteit zijn. Uw huis is waarschijnlijk geïsoleerd aan het plafond omdat dit volgens deze isolatieaannemer gemakkelijker te doen is. Het kan tot op zekere hoogte op het dak worden geïsoleerd, maar het is veel waarschijnlijker dat uw huis geïsoleerd is aan het plafond en niet aan het dak, dan omgekeerd. IJsdammen en vorst onder het dakterras kunnen leiden tot vochtschade aan daken, vooral voor Cape Cod huizen met 1 ½ verdiepingen.

U kunt glasvezelbatt-isolatie relatief goedkoop vinden in bulkhoeveelheden, zoals het geval is met deze Owens Corning R-38 Fiberglass Batt Insulation Roll ontworpen om tot 341,36 vierkante meter zolderruimte te passen. Houd er rekening mee dat dit de rol is en niet de losse vulling. Volgens het US, S Department Of Energy tonen studies aan dat stralingsbarrières de vulkosten met 5-10% verlagen bij gebruik in warme, zonnige klimaten. Plaatsen hebben doorgaans hun eigen codes voor energie-efficiëntie.

De Florida Energy Efficiency Code vereist bijvoorbeeld dat isolatie een classificatie heeft van ten minste R-19 om het warme en vochtige klimaat aan te kunnen. Zowel dak- als plafondisolatie zijn geweldige opties om uw huis te isoleren, maar welke is het beste voor u?. Het grootste verschil tussen deze twee soorten isolatie is waar ze zijn geïnstalleerd. Zolderisolatie wordt geïnstalleerd in het plafondvlak, terwijl dakisolatie wordt geïnstalleerd op de dakhelling zelf, boven en onder de spanten.

Natuurlijk kun je de thermostaat verlagen en wennen aan het binnenshuis dragen van omvangrijke truien om kosten te besparen. Maar als je een onafgewerkte zolder hebt, is het geven van een goede isolatie een van de eenvoudigste manieren om dit seizoen een deksel op je verwarmingsrekening te houden. Het is een doe-het-zelfproject dat je in een weekend kunt aanpakken, en de besparingen die je elk jaar krijgt, lopen elk jaar op, zegt TOH algemeen aannemer Tom Silva. Het ministerie van Energie schat dat een goed geïsoleerde zolder 10 tot 50 procent van uw verwarmingsrekening kan scheren.

En het werkt het tegenovergestelde voor warme klimaten; in de zomer helpt het de binnentemperatuur van uw huis te stabiliseren om de koelbehoeften onder controle te houden. In de meeste woningen is het uiteindelijke doel van isolatie - boven en buiten energie-efficiëntie - om het hele jaar door comfort te behouden voor de onderstaande kamers. Als gevolg hiervan isoleren we de vloer van de zolder om het comfort in de belangrijkste woonruimtes te optimaliseren. Als we de onderkant van een schuin dak isoleren, riskeren we warmtewinst en -verlies tussen de aangrenzende kamers beneden en de zolderruimte, waardoor de energie-efficiëntie en het comfort van het huis in gevaar komen.

In dit verband is de beslissing over zolderverdieping vs. Plafondisolatie verwijst meestal naar isolatie die tussen de plafondspanten is geïnstalleerd. Dakisolatie betekent isolatie die onder de dakmaterialen is geïnstalleerd. Overweeg bij nieuwbouw constructietechnieken die zowel funderingsstructuur als isolatie bieden, zoals isolerende betonvormen en isolerende betonblokken.

U kunt ook uw dak isoleren om de temperatuur te helpen regelen op een zolder die deel uitmaakt van uw leefruimte. De meeste isolatieaannemers - en uw bouwafdeling - zullen vereisen dat de omgebouwde dakruimte voldoende zolderventilatie bevat en kunnen ook een damp- of vochtbarrière aanbevelen om vochtschade verder te voorkomen, inclusief de ontwikkeling van schimmel of meeldauw. Om te voorkomen dat vocht in uw isolatiemateriaal doordringt, moet u ervoor zorgen dat er een opening van minimaal 25 mm is tussen het materiaal en de onderkant van de bovenstaande laag materiaal of dakpapier. Optimale funderingsisolatiematerialen en plaatsing variëren per klimaat, dus raadpleeg een lokale isolatieprofessional als u een nieuwe woning plant.

Zelfs in een huis met een ongeconditioneerde kelder is de kelder meer verbonden met andere woonruimtes dan met de buitenkant, waardoor keldermuurisolatie de voorkeur heeft boven plafondisolatie. Voor een optimale energie-efficiëntie moet uw huis goed geïsoleerd zijn van het dak tot aan de fundering. We raden ten zeerste aan om een erkende aannemer te raadplegen voordat u dakisolatie op uw zolder installeert. Het op deze manier isoleren van uw huis is een goedkope en gemakkelijke manier om dit aan te pakken, omdat u gemakkelijk zakken isolatie kunt kopen en deze zelf kunt verspreiden met behulp van een blazer die u bij uw plaatselijke ijzerhandel kunt huren of zelf handmatig kunt verspreiden.

Als uw zolder voldoende isolatie en goede luchtafdichting heeft, en uw huis nog steeds tochtig en koud aanvoelt in de winter of te warm in de zomer, is de kans groot dat u isolatie aan de buitenmuren moet toevoegen. Als u op zoek bent naar polyesterisolatie in NSW, QLD, WA en SA, kijk dan eens naar Bradford Polymax Insulation. Er zijn een aantal scenario's waarin het wordt aanbevolen om isolatie te installeren in de hellingen, dakconstructie van een huis in plaats van op de zolderverdieping, zoals zo vaak wordt gedaan. De duurste en meest effectieve stralingsbarrières zijn stijve isolatiematerialen met een aluminium oppervlak, zoals SmartShield Thermal Foil Insulation.

Tussen de isolatie en de dakbedekking moet een ontluchtingsschot worden geïnstalleerd om het ventilatiekanaal te behouden. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *