Hoeveel dakisolatie kost?

Als je de taak aankunt en weet hoe je een zolder moet isoleren, wil je het misschien zelf maken, maar het is veel eenvoudiger en minder rommelig als je een isolerende aannemer inhuurt om het werk te doen. Door te kiezen voor inblaasisolatie bespaart u geld omdat het is samengesteld uit de goedkoopste isolatiematerialen en relatief korte installatietijden biedt. Een van de eenvoudigste manieren om te bepalen of uw zolder baat zou kunnen hebben bij extra isolatie, is door naar de bestaande isolatie te kijken. Het isoleren van een zolder is een relatief eenvoudig huisverbeteringsproject, en het vinden van een geschikte aannemer is meestal niet moeilijk omdat veel algemene bouw- en verbouwingsbedrijven isolatiediensten aanbieden.

In een perfecte wereld zou je een energie-auditor inhuren om je precies te vertellen hoeveel bescherming je krijgt van de paar centimeter zolderisolatie die je misschien al hebt en om zaken als luchtlekken op te sporen die je kunt afdichten om ervoor te zorgen dat je isolatie zijn werk goed zal doen. Bovendien weten isolatieprofessionals hoe ze de kleine ruimtes moeten bedekken, wat een van de grotere voordelen is van dit soort isolatie. Structurele geïsoleerde panelen behoren tot de duurste soorten zolderisolatie, maar ze werken ook het beste. Het installeren van zolderisolatie is niet de moeilijkste taak voor huisverbetering, vooral als u batt-isolatie in een open ruimte installeert.

Structureel geïsoleerde panelen, ook wel SIP's genoemd, zijn een goede keuze voor isolatie op een nieuwbouwwoning. Als lokale codes minimaal R-30-isolatie op zolder vereisen, moet de huiseigenaar 9,4 inch ingeblazen cellulose of 12 inch glasvezelbatt-isolatie installeren. Ingeblazen isolatie is een van de goedkoopste methoden, en het installeren ervan omvat het gebruik van een blazer die versnipperd papier, cellulose of steenwolvezels verdeelt in een uniforme laag tussen de vloerbalken van de zolder of over bestaande ingeblazen of batt-isolatie. Als u bijvoorbeeld kiest voor structurele geïsoleerde panelen, moet u meer betalen dan u zou doen voor ingeblazen of spuitschuimisolatie.

Een lege zolder moet worden geïsoleerd tussen de vloerbalken en ingeblazen, batt of spuitschuimisolatie kan worden gebruikt. Met 25 procent van de warmte die ontsnapt door het dak van een niet-geïsoleerde woning, is het toevoegen van isolatie op zolder een geweldige manier om uw huis warmer te houden en geld te besparen op energierekeningen. Redenen voor het verwijderen van bestaande isolatie zijn onder meer waterschade, schimmel-, insecten- of knaagdierbesmetting of de aanwezigheid van asbestisolatie.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *