Kan dakisolatie nat worden?

Beheer van natte isolatie Hoewel het zijn potentie verliest als het nat is, kan het weer effectief worden naarmate het opdroogt. Let op losse isolatie die nat is met vuil water. Afgezien van het potentieel om dure schade aan uw eigendom te veroorzaken, brengt natte isolatie ernstige gezondheidsrisico's met zich mee omdat het schimmelgroei stimuleert, wat uw luchtkwaliteit binnenshuis vermindert. Een goede IAQ is van cruciaal belang voor mensen die lijden aan astma of ouderen.

Glasvezelisolatie is gemaakt van glasvezelstrengen en verliest tijdelijk zijn thermische weerstand als het nat wordt. Als het echter kan uitdrogen en niet is verdicht, behoudt het zijn isolerende eigenschappen. Natte isolatie in een gesloten wandholte droogt meestal niet snel uit. Natte isolatie in een muur migreert naar de bodem, waardoor de wandplaat en kadermaterialen worden doorweekt.

Natte (zelfs maar voor een paar dagen) vermindert niet alleen de isolerende kwaliteit van de isolatie, maar droogt mogelijk niet snel genoeg om schimmel en houtverval te voorkomen. Hoewel een aannemer een vochtmeter kan gebruiken om nattigheid in een muur te detecteren, moet de consument mogelijk de muurholte openen om te bepalen of deze nat is en de isolatie en aangrenzende materialen te laten drogen. Als de vochtbron van de binnenkant van een muur komt (bijvoorbeeld een pijplek in de muur) en als de isolatie niet binnen 2-3 dagen droog is, moet deze worden verwijderd. Voordat u dit doet, moet u de elektriciteit naar het getroffen gebied afsluiten.

Om een grote muurrenovatie te voorkomen, wilt u misschien eerst proberen de plintbekleding te verwijderen en de muurplaat net hoog genoeg te snijden om de natte isolatie te verwijderen. Laat de muurholtes uitdrogen voordat je de muur sluit (dit kan dagen of weken duren). Vervang vervolgens de muurplaat en verberg de weggesneden gipsplaat met bredere plintbekleding. .

Overstromingswater vervoert mogelijke gifstoffen die kunnen worden afgezet in de wandplaat en isolatie en blijven achter nadat het water is verdampt. Isolatie kan op verschillende manieren nat worden. Een pijp kan barsten, een naad kan onjuist zijn gelast of er kan ergens een lekke band op uw daksysteem zijn. Alleen het oplossen van de oorzaak van het lek is echter niet voldoende; de natte isolatie moet worden verwijderd.

Vochtige isolatie is niet alleen een gevaar voor uw daksysteem, maar ook voor de algehele integriteit van uw gebouw en de mensen die het bezetten. De volgende vier punten verklaren de gevolgen van het niet uitscheuren van natte dakisolatie. Het is belangrijk om proactief te zijn met natte dakisolatie om de bovenstaande scenario's te voorkomen. Isolatie zou elektriciteit moeten afstoten, niet geleiden, maar dat is precies wat er zal gebeuren als de isolatie nat wordt.

Isolatie gemaakt met mineralen, glasvezel of wol bevat vaak een chemische stof genaamd formaldehyde, wat een andere aansprakelijkheid wordt als de isolatie nat wordt. Druppels boven het hoofd zijn ook een veelvoorkomend probleem en deze kunnen zowel de muurisolatie als de zolderisolatie beïnvloeden. Het zo snel mogelijk bellen van commerciële dakaannemers zal enorm helpen de omvang van de schade in uw dak te beperken. Omdat het bevestigen van natte dakisolatie zo snel mogelijk moet gebeuren om de tijd dat het pand kwetsbaar is te minimaliseren, moet u ervoor zorgen dat u de juiste mensen krijgt om het werk te doen.

Variabelen zijn onder meer de hoeveelheid vocht, de tijd dat uw isolatie is verslechterd door vocht en het type isolatie dat u heeft. Wanneer een lek water door het buitenmembraan naar binnen laat sijpelen en de isolatie eronder verzadigt, kan dat vocht het dak op meerdere fronten aantasten. Als de isolatie in uw dak nat is, kunnen schimmels en bacteriën groeien, geen goed teken van gezonde lucht of gelukkige bewoners. Ondertussen, als het van binnenuit is gekomen, betekent dit dat de kwetsbaardere delen van het dak, zoals de daksteunen, ook net zo kwetsbaar zijn als de natte isolatie.

De isolatievereisten van elk dak zijn anders, maar één ding is bijna altijd zeker in het geval van een nieuw ontdekte leknatte isolatie moet worden aangepakt. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *