Welke dikte dakisolatie?

Energy Star beveelt ongeveer 10-14 inch isolatie aan voor de meeste zolders, maar misschien heb je meer of minder nodig dan dat. De isolatiedikte is gebaseerd op R-waarde, die meet hoe goed de isolatie bestand is tegen warmtestroom. Toch houden deze formules geen rekening met de dikte van de isolatie. Dezelfde isolatie houdt meer warmte vast naarmate deze dikker is geïnstalleerd.

Acht centimeter isolatie van slechte kwaliteit kan een hogere en betere R-waarde hebben dan een inch isolatie van topkwaliteit. U moet dus zowel de dikte als de R-waarde van een isolatieproduct kennen om het te vergelijken met een ander product. Zoals vermeld in goedgekeurd document L, moet zolderisolatie ten minste 270 mm dik zijn, wat de vereiste is voor nieuw gebouwde eigendommen. Als u de isolatie in uw zolderruimte wilt opfrissen, kunt u merken dat u slechts 25 mm heeft, wat de aanbevolen hoeveelheid was in de jaren tachtig.

Nieuwe isolatie kan eenvoudig over bestaande isolatie worden gelegd om de vereiste dikte te bereiken, op voorwaarde dat deze op de een of andere manier niet wordt beschadigd. De leeftijd van uw huis Als uw huis meer dan 10 jaar oud is, heeft u waarschijnlijk meer isolatie nodig. Er zijn veel manieren om een huis achteraf in te bouwen met isolatie van glasvezel en minerale wol. Deze kaart toont thermisch aanbevolen isolatieniveaus voor verschillende klimaatzones, gebaseerd op aanbevelingen van het Amerikaanse ministerie van Energie (DOE) en de International Energy Conservation Code (IECC).

Het IECC is de modelbouwcode voor de Verenigde Staten. Volgens de nieuwe Novoclimat-normen van kracht moet de isolatiedikte van een plat dak voldoen aan of hoger zijn dan een R-41-waarde voor nieuwe constructies. Probeer daarom zo dicht mogelijk bij deze waarde te komen, afhankelijk van het type dak en de gebruikte isolatiematerialen. Omdat betere isolatie ervoor zorgt dat sneeuw zich ophoopt in plaats van te smelten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de dakconstructie dit extra gewicht kan dragen.

De huidige trend is voor een 'warm dak' waar isolatie tussen de spanten wordt aangebracht, waardoor het dakhout warm blijft. Zoals u kunt zien, hangt de isolatiedikte van een plat dak af van uw behoeften, uw budget en het type materiaal dat wordt gebruikt. Hier wordt isolatie in twee lagen geïnstalleerd, met één tussen de spanten om het dakhout warm te houden. Dit merk je bijvoorbeeld als er ijspegels op de rand van het dak liggen of als de sneeuw op je dak te snel smelt.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *