Kan te veel isolatie vocht veroorzaken?

Ja, te veel isolatie kan condensatie veroorzaken. Dit komt omdat overisolerend leidt tot slechte ventilatie in een huis en daardoor voorkomt dat de vochtige lucht naar buiten ontsnapt en vatbaarder wordt voor condenseren op koele oppervlakken en muren. Vooruitgang op het gebied van isolatie van woningen heeft geleid tot een grote toename van condensatieproblemen. Huiseigenaren worden gewaarschuwd om te handelen om vochtige praatjes te voorkomen.

Ja, isolatie absorbeert tot een halve inch tot 2,5 cm water per dag bij temperaturen warmer dan 60 graden. Ook kan isolatie maar zoveel condensatie absorberen voordat het een probleem wordt. Wanneer er te veel vocht in de isolatie komt, kan dit leiden tot de ontwikkeling van schimmel en meeldauw. Het simpele antwoord hierop is nee.

Zolderisolatie op zich is niet verantwoordelijk voor het verschijnen van vocht in uw woning, maar het kan een bijdragende factor zijn als het gaat om de verspreiding van vocht via condensatie. Het isoleren van deze oudere gebouwen leidt waarschijnlijk tot allerlei problemen omdat de balans tussen isolatie en ventilatie wordt verstoord. Als u hebt nagedacht over het isoleren van uw loft of het toevoegen van de isolatie die er al is, kunt u zich zorgen maken dat u vocht veroorzaakt in plaats van het te genezen. Of u nu debatteert over het toevoegen van isolatie aan uw huis of dat u momenteel te maken heeft met een vochtprobleem, het is belangrijk om te begrijpen welke rol isolatie speelt bij het voorkomen of veroorzaken van condensatie.

Het primaire doel van isolatie is om warme lucht binnen uw eigendom te houden - en in het geval van zolderisolatie, om te voorkomen dat warme lucht via het dak op en uit uw eigendom stijgt. Als vocht in uw loft wordt veroorzaakt doordat de kamer zelf niet voldoende geïsoleerd is, kan het antwoord zijn om een product te gebruiken dat eenvoudige isolatie van het dak en zelfs de wanden van het hok mogelijk maakt in tegenstelling tot de vloer.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *