Is het beter om het dak of de zolder te isoleren?

Het isoleren van de vloer is standaard voor een onafgewerkte zolderruimte. De uitzondering op deze regel vindt plaats wanneer gezinnen ervoor kiezen om een onafgewerkte zolderruimte om te bouwen tot iets bruikbaars of leefbaars. Losvullende of batt-isolatie wordt meestal op zolder geïnstalleerd. Losvullende isolatie is meestal goedkoper om te installeren dan batt-isolatie en biedt een betere dekking wanneer deze correct is geïnstalleerd.

Zie meer over verschillende soorten isolatie. De grootste moeilijkheid bij deze techniek is het afdichten van de barrière aan de bovenplaat van de muur, vooral aan de dakrand waar weinig manoeuvreerruimte is. Dit gebied moet goed afgesloten zijn. Spuitschuim of harde plaatisolatie kan helpen de kloof in dit gebied te overbruggen.

Snijd een stijve plaat om tussen de plafondbalken te passen en uit te breiden van de bovenplaat van de buitenmuur naar de zolder. Een tweede stuk stijve isolatie, verticaal geïnstalleerd, verbindt het polyethyleen met de horizontale stijve plaat. Breed voorzichtig alle naden of naden tussen materialen. Het uitbreiden van tweedelige spuitschuimsets (of de service van een spuitschuimbedrijf) zijn ook erg goed voor het afdichten van gebieden rond balken en planken.

Zoals eerder vermeld, is zolderplafondisolatie eenvoudiger en goedkoper dan dakisolatie. Het installeren (of toevoegen) van isolatie aan het plafondvlak is vrij eenvoudig. Hoewel, als de vloer van de zolder geïsoleerd is, een nieuwe ventilatieopening eenvoudig in het dakterras kan worden gesneden zonder de isolatie te verwijderen of te verstoren. Optimale funderingsisolatiematerialen en plaatsing variëren per klimaat, dus raadpleeg een lokale isolatieprofessional als u een nieuwe woning plant.

Een goede zolderisolatie kan uw dak ook in betere staat houden door ijsdammen en condensatie te helpen voorkomen. Plaatfunderingen met binnenisolatie bieden meer termietbestendigheid, maar sommige bouwers in het zuidoosten van de Verenigde Staten hebben zelfs termietenplagen gemeld door schuimisolatie op ingesloten platen. Deze materialen hebben letterlijk isolatie ingebouwd, en huizen die met deze producten zijn gebouwd, hebben vaak superieure isolerende eigenschappen en minimale thermische overbrugging. Met andere woorden, gebruik niet alle isolatie onder de dakmantel (of tussen de spanten).

U kunt ook uw dak isoleren om de temperatuur te regelen op een zolder die deel uitmaakt van uw leefruimte. Hoewel u niet wilt dat isolatie gewoon in uw zolder wordt gepropt, is het belangrijk om voldoende isolatie te installeren om de temperatuur van uw huis onder controle te houden. Het vullen van isolatie langs de dakrand van uw dak kan de binnendakventilatieopeningen bedekken die zich buiten de randen van uw huis uitstrekken. Te veel isolatie op uw zolder in de zomer kan uw energiekosten zelfs verhogen omdat die isolatie de beweging van koele lucht blokkeert.

U kunt een deel van het schuim boven de spanten en de rest eronder installeren (in contact met de dakmantel), om de dikte van de isolatie boven de omhulling te verminderen, zolang u de toplaag niet te veel verkleint. Als u denkt dat uw huis meer isolatie nodig heeft vanwege kruipende energierekeningen, overweeg dan om isolatie van hogere kwaliteit te installeren. Typische plafondisolatie omvat het verspreiden van losse vulling of batt (de term die vaak wordt gebruikt voor dekenisolatie op zolder of het luchtruim van een huis.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *