Kunt u glasvezelisolatie naar de punt brengen?

U moet uw lokale afvalautoriteit bellen om meer te weten te komen over de beste manier om glasvezel in uw omgeving te verwijderen. Mogelijk moet u een kleine vergoeding betalen op de stortplaats. Plaats kleine hoeveelheden glasvezelisolatie in een stevige plastic zak, zoals een opbergtas met ritssluiting. Knijp de lucht uit voordat u de zak afsluit om het risico op knallen te verminderen.

Glasvezel is bijna onmogelijk te recyclen, maar we moeten voorzichtig zijn om er goed mee om te gaan en de gifstoffen niet op stortplaatsen te laten verzamelen. De meeste gemeenten in het hele land hebben strikte voorschriften met betrekking tot afvalverwijdering en recycling. De regels zijn zelfs nog strenger met gevaarlijke materialen. Oude glasvezelbatt-isolatie, evenals andere isolatieproducten, moeten bijvoorbeeld op een speciale manier worden verwijderd.

Wat dat betreft, oude isolatie kan vermiculiet bevatten, dat mogelijk asbestvezels bevatte - dit wordt gereguleerd voor verwijdering en kan het best worden behandeld door professionals die weten hoe.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *