Maakt isolatie condensatie erger?

Vooruitgang op het gebied van isolatie van woningen heeft geleid tot een grote toename van condensatieproblemen. Huiseigenaren worden gewaarschuwd om te handelen om vochtige praatjes te voorkomen. Ironisch genoeg worden condensatie en vocht erger naarmate huizen beter geïsoleerd raken. Te lang; Niet gelezen, Ja, te veel isolatie kan condensatie veroorzaken.

Dit komt omdat overisolerend leidt tot slechte ventilatie in een huis en daardoor voorkomt dat de vochtige lucht naar buiten ontsnapt en vatbaarder wordt voor condenseren op koele oppervlakken en muren. Ja, isolatie absorbeert tot een halve inch tot 2,5 cm water per dag bij temperaturen warmer dan 60 graden. Ook kan isolatie maar zoveel condensatie absorberen voordat het een probleem wordt. Wanneer er te veel vocht in de isolatie komt, kan dit leiden tot de ontwikkeling van schimmel en meeldauw.

Zelfs nadat een systeem is geïsoleerd, kan er nog steeds condensatie ontstaan als gevolg van een verkeerde berekening of slechte installatie. Als de ingenieur geen rekening houdt met de extreme vochtigheidsomstandigheden van de ruimte of als het systeem buiten de normale ontwerpparameters functioneert, zal de isolatiedikte niet voldoende zijn om de toename van waterdamp in de lucht goed te maken en zal er condensatie ontstaan als de oppervlaktetemperatuur lager is het dauwpunt. De isolatie moet ook correct worden geïnstalleerd; elke opening in isolatie of een kleine opening in de dampvertrager leidt tot condensatie en moet onmiddellijk worden afgedicht. Nieuwe overheidsregelingen die het gebruik van isolatie bevorderen en ons zolder- en spouwmuurisolatie laten installeren, veroorzaken enorme problemen met condensatie.

Natuurlijk moet je altijd in de gaten houden voor interstitiële condensatie. Dit is geen vocht veroorzaakt door isolatie, maar eerder een vorm van specifiek vocht dat wortel schiet in isolatie, waar warme vochtige lucht bezinkt op koelere isolatie en zich in de loop van de tijd kan opbouwen tot een groter probleem. Hier leest u meer over interstitiële condensatie en hoe u dit kunt voorkomen. Het is standaard om isolatie te bedekken met een dampremmende laag om deze te beschermen tegen condensatie, maar luchtspleten in de buitenmuur vormen een veel ernstiger vochtprobleem.

Als de isolatie nat wordt, kan het erger dan nutteloos worden, omdat vocht dat verdampt aan de warme kant van de muur die kant zelfs kouder kan maken. Lekken van het dak en van sanitaire leidingen en grondvocht zijn andere oorzaken van vochtige isolatie. Condensatie is een lastig dakprobleem, omdat het er meestal uitziet en werkt als een lek, zelfs als er geen schade aan uw dak is. Het primaire doel van isolatie is om warme lucht binnen uw eigendom te houden - en in het geval van zolderisolatie, om te voorkomen dat warme lucht via het dak op en uit uw eigendom stijgt.

Wij) en werkt nauw samen met ingenieurs, eigenaren en bestekschrijvers, beantwoordt hun isolatievragen en helpt hen meer vertrouwen te hebben in hun isolatieselecties voor al hun projectbehoeften. Het isoleren van deze oudere gebouwen leidt waarschijnlijk tot allerlei problemen omdat de balans tussen isolatie en ventilatie wordt verstoord. Helaas wordt isolatie vaak over het hoofd gezien of als vanzelfsprekend beschouwd, ondanks het feit dat isolatie de eenvoudigste en meest economische mogelijkheid biedt om energiekosten te besparenals deze wordt onderhouden. Een probleem dat kan voortvloeien uit het binnendringen van vocht is corrosie onder isolatie (CUI), of de vorming van corrosie op het systeemoppervlak wanneer water wordt opgesloten tussen het oppervlak van het systeem en de isolatie.

Of u nu debatteert over het toevoegen van isolatie aan uw huis of dat u momenteel te maken heeft met een vochtprobleem, het is belangrijk om te begrijpen welke rol isolatie speelt bij het voorkomen of veroorzaken van condensatie. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het systeem geïsoleerd is met de juiste isolatiedikte, zodat de oppervlaktetemperatuur altijd boven het dauwpunt ligt en om een volledige dampremmende laag te gebruiken om deze condensatierisico's te voorkomen. Bij gebruik van een poreus isolatiemateriaal is een dampvertrager absoluut noodzakelijk om te voorkomen dat de waterdamp door de isolatie en condensatie gaat.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *