Hoe isoleer je een muur om condensatie te voorkomen?

In wezen kunt u zowel dampwandwikkelingen als bulkmuurisolatie samen gebruiken. Dampmembraanproducten voorkomen het binnendringen van vloeibaar water en verminderen de luchtstroom door het membraan, waardoor de overdracht van vocht wordt verminderd. Het verhogen van de temperatuur van het wandoppervlak is een effectieve manier om condensatie, vocht en schimmel te verminderen en er zijn veel manieren om dit te bereiken. Isolatie wordt gebruikt om condensatie te voorkomen.

Als het echter verkeerd is geïnstalleerd, kan dit condensatie- en vochtproblemen veroorzaken in uw muren, zolder of kelder. Wanneer dit gebeurt, komt dit meestal omdat de installatie te zwaar is aangebracht, waardoor de condensatie van buitenaf nergens kan ontsnappen. Maar dit kan worden voorkomen als u een professionele HVAC-expert raadpleegt. Het houden van de oppervlaktetemperatuur boven het dauwpunt, 72° F in dit geval, is van het grootste belang om condensatie te voorkomen.

Door isolatie van de juiste dikte aan het systeem toe te voegen, bespaart u niet alleen energie door warmtewinsten door het hele systeem te voorkomen, maar ook de oppervlaktetemperatuur boven het dauwpunt te verhogen (figuur. Als de isolatie echter poreus is, kan de waterdamp nog steeds zijn weg vinden door de isolatie en condenseren op het koude oppervlak van de buis, ongeacht de isolatiedikte. Bij gebruik van een poreus isolatiemateriaal is een dampvertrager absoluut noodzakelijk om te voorkomen dat de waterdamp door de isolatie en condensatie gaat. Ja, isolatie houdt uw interieur warm en condenseert daardoor minder snel lucht.

Maar als die lucht niet naar buiten kan ontsnappen, zal deze rond uw eigendom blijven circuleren totdat het een koel oppervlak vindt om op te condenseren. Vooruitgang op het gebied van isolatie van woningen heeft geleid tot een grote toename van condensatieproblemen. Huiseigenaren worden gewaarschuwd om te handelen om vochtige praatjes te voorkomen. Het is een mythe dat het installeren van dampschermen de belangrijkste stap is voor het beheersen van vocht in muren.

Dampschermen vertragen alleen vocht als gevolg van diffusie, terwijl het meeste vocht muren binnendringt, hetzij door vloeibare capillaire werking of als waterdamp door luchtlekken. De meeste klimaten vereisen het nemen van specifieke stappen voor vochtbeheersing. Met slechts £3,50 per vierkante meter is Breathaplasta gemiddeld 3x goedkoper dan het installeren van spouwmuurisolatie en ongeveer 30x goedkoper dan het installeren van buitenmuurisolatie (EWI) per vierkante meter. Er is een speciaal assortiment isolatieproducten, namelijk vloerisolatie, die uw vloer beschermen.

Gezien de resultaten van de beschreven condensatieanalysemethode en de wetenschap dat stalen noppen met geïsoleerde tapeinden algemene R-waarden voor de muur bieden van slechts ongeveer R-5 tot R-7, wordt over het algemeen aanbevolen om alle gewenste isolatiewaarde aan de buitenkant van dergelijk lichtstaal te plaatsen omheiningen. Helaas wordt isolatie vaak over het hoofd gezien of als vanzelfsprekend beschouwd, ondanks het feit dat isolatie de eenvoudigste en meest economische mogelijkheid biedt om energiekosten te besparenals het wordt gehandhaafd. Een probleem dat kan voortvloeien uit het binnendringen van vocht is corrosie onder isolatie (CUI), of de vorming van corrosie op het systeemoppervlak wanneer water wordt opgesloten tussen het oppervlak van het systeem en de isolatie. In veel situaties kan een hybride van isolerende buitenmantel en isolatie van de noppenholte worden overwogen.

Het is te zien dat milde temperaturen en droge binnenlucht weinig buitenisolatie vereisen om condensatie te beheersen, terwijl een museum dat op 50% wordt onderhouden in Fairbanks, Alaska of Yellowknife, Northwest Territories in wezen alle isolatie aan de buitenkant zou moeten hebben. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het systeem geïsoleerd is met de juiste isolatiedikte, zodat de oppervlaktetemperatuur altijd boven het dauwpunt ligt en om een volledige dampremmende laag te gebruiken om deze condensatierisico's te voorkomen. Wij) en werkt nauw samen met ingenieurs, eigenaren en bestekschrijvers, beantwoordt hun isolatievragen en helpt hen meer vertrouwen te hebben in hun isolatieselecties voor al hun projectbehoeften. De isolatie moet ook correct worden geïnstalleerd; elke opening in isolatie of een kleine opening in de dampvertrager leidt tot condensatie en moet onmiddellijk worden afgedicht.

Tabel 1 geeft het isolatieniveau (omhulling plus luchtruim en bekleding) weer dat moet worden aangebracht buiten een noppenruimte gevuld met luchtdoorlatende isolatie (i. Uit deze analyse moet duidelijk zijn dat elke hoeveelheid geïsoleerde omhulling aan de buitenkant van ingelijste structuren een betere bescherming biedt tegen luchtlekcondensatie bij koud weer dan geen buitenisolatie. Typische R-waarden voor gewone isolatiematerialen worden samengevat in deze tabel, die ook de dampvertragerclassificatie voor elke isolatie identificeert. Of u nu debatteert over het toevoegen van isolatie aan uw huis of dat u momenteel te maken heeft met een vochtprobleem, het is belangrijk om de rol te begrijpen die isolatie speelt bij het voorkomen of veroorzaken van condensatie.

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *