Hoe vaak moet je nieuwe isolatie op zolder plaatsen?

Isolatie moet ook worden vervangen, in sommige gevallen eerder dan 15 jaar, als het zijn werk niet meer goed doet. U weet dat het moet worden vervangen als er isolatielekken zijn of als het van de muren afbladdert. Zolderisolatie is een integraal onderdeel van de bouw van elk huis. Isolatie fungeert als een manier om comfortabele levenstemperaturen binnen een structuur te handhaven door warme of koude lucht op te vangen of te blokkeren, afhankelijk van het seizoen.

In de winter houdt zolderisolatie het huis warm, terwijl in de zomer de isolatie de warmte blokkeert en de airco effectief kan functioneren, waardoor het huis koel en comfortabel blijft. Vanwege de noodzaak van isolatie in ons dagelijks leven, raden deskundigen doorgaans aan dat inspecties minstens één keer per jaar worden uitgevoerd. Glasvezelisolatie is een populaire keuze omdat het zowel effectief als kosteneffectief is. Tenzij beschadigd, kan het in de meeste huizen 80 tot 100 jaar meegaan voordat het moet worden vervangen.

Isolatie kan echter na 15 tot 20 jaar beginnen te vallen van glasvezelbatts, dus als uw isolatie ruim tien jaar geleden in batts is geïnstalleerd, is het misschien tijd voor een inspectie of een energie-audit voor thuis. Natuurlijk kun je de thermostaat verlagen en wennen aan het binnenshuis dragen van omvangrijke truien om kosten te besparen. Maar als je een onafgewerkte zolder hebt, is het geven van een goede isolatie een van de eenvoudigste manieren om dit seizoen een deksel op je verwarmingsrekening te houden. Het is een doe-het-zelfproject dat je in een weekend kunt aanpakken, en de besparingen die je elk jaar krijgt, lopen elk jaar op, zegt TOH algemeen aannemer Tom Silva.

Het ministerie van Energie schat dat een goed geïsoleerde zolder 10 tot 50 procent van uw verwarmingsrekening kan scheren. En het werkt het tegenovergestelde voor warme klimaten; in de zomer helpt het de binnentemperatuur van uw huis te stabiliseren om de koelbehoeften onder controle te houden. Nu u uw zolder en kelder met lucht hebt afgesloten, controleert u uw isolatieniveaus op zolder en voegt u indien nodig meer toe. De zolder is de gemakkelijkste plek om isolatie toe te voegen om uw comfort en de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren.

Het maakt niet uit wat voor soort isolatie je momenteel op zolder hebt, een snelle manier om te bepalen of je meer nodig hebt, is door over de overspanning van je zolder te kijken. Als uw isolatie net gelijk is met of onder uw vloerbalken (dwz. Als u geen van de vloerbalken kunt zien omdat de isolatie er ver boven ligt, heeft u waarschijnlijk genoeg en het toevoegen van meer is misschien niet kosteneffectief. Het is belangrijk dat de isolatie gelijkmatig wordt verdeeld zonder lage plekken; soms is er voldoende isolatie in het midden van de zolder en heel weinig langs de dakrand.

Zie Rafterventilatieopeningen installeren om te zien hoe u isolatie aan de dakrand kunt toevoegen. Als uw zolderisolatie uw balken bedekt en gelijkmatig wordt verdeeld, heeft u waarschijnlijk genoeg. Isolatieniveaus worden gespecificeerd door R-waarde. R-Value is een maatstaf voor het vermogen van isolatie om hittestroom te weerstaan.

Hoe hoger de R-waarde, hoe beter de thermische prestaties van de isolatie. Het aanbevolen niveau voor de meeste zolders is om te isoleren tot R-38 of ongeveer 10 tot 14 inch, afhankelijk van het isolatietype. Bij het toevoegen van extra isolatie hoeft u niet hetzelfde type isolatie te gebruiken dat momenteel op uw zolder bestaat. Je kunt losse vulling toevoegen bovenop glasvezelbatts of dekens, en vice versa.

Als u glasvezel gebruikt over losse vulling, zorg er dan voor dat de glasvezelbatt geen papier- of folieachterkant heeft; het moet onbedekt zijn. Als u ervoor kiest om losse vulling toe te voegen, kan het verstandig zijn om een professional in te huren, omdat de toepassing het gebruik van een blaasmachine vereist, hoewel sommige winkels voor huisverbetering verhuur van deze machine aanbieden. Download voor meer informatie en afbeeldingen de doe-het-zelfgids Seal and Insulate (PDF, 12,8 MB). Na verloop van tijd kan de staat van de isolatie op uw zolderruimte verslechteren.

Dit kan leiden tot een reeks problemen, waaronder hogere gemiddelde kosten op energierekeningen en inconsistenties bij kamertemperatuur. De kosten voor het vervangen van zolderisolatie kunnen in de loop van enkele jaren worden gecompenseerd in energiebesparingen in huis. Als u een professioneel isolatiebedrijf zoals wij inhuurt, kan uw nieuwe isolatie tot 30 jaar meegaan. Mogelijk moet u uw isolatiemateriaal reviseren als u ijspegels tegenkomt tijdens het winterweer of als u merkt dat bevroren neerslag snel smelt op uw dak.

Wanneer de isolatie op uw zolder de warmte niet langer binnen kan houden, stijgt deze op en uit, verwarmt het dak en veroorzaakt het smelten van sneeuw. Te veel huiseigenaren hebben vragen, zoals de geldigheid van of zolderisolatie het helpt en hoeveel zolderisolatie nodig is om energiebesparing te zijn. Als uw huis geen zolderisolatie heeft aan de onderkant van het dak of op de vloer van de zolder, verliest u waarschijnlijk veel airconditioning en verwarming, wat u in energierekeningen kost. Dus zelfs als uw huis voornamelijk geïsoleerd is met andere materialen, als cellulose aanwezig is, kunt u de effecten van verouderingsisolatie gaan voelen, aangezien dat materiaal verslechtert.

Toch kan alle isolatie worden verzwakt door verschillende factoren, zoals waterschade die onbeheerd wordt achtergelaten, omdat schimmel en schimmel nog steeds de buiten- en binnenzolderisolatie kunnen vormen en aantasten. Glasvezelisolatie moet doorgaans 15-20 jaar na zijn leven worden vervangen, omdat het gemakkelijk vies, nat, beschimmeld en ineffectief kan worden als er een daklek of waterschade van welke aard dan ook is. Of u nu een nieuwe huiseigenaar bent die voor het eerst isolatie toevoegt of geïnteresseerd bent in het vervangen van zolderisolatie in Noord-Californië, praat met de professionals van Ace Insulation, Inc. Als u niet weet hoe oud uw zolderisolatie is, zijn er een paar tekenen die u kunnen vertellen dat het tijd is om uw isolatie te laten vervangen.

In een perfecte wereld zou je een energie-auditor inhuren om je precies te vertellen hoeveel bescherming je krijgt van de paar centimeter zolderisolatie die je misschien al hebt en om zaken als luchtlekken op te sporen die je kunt afdichten om ervoor te zorgen dat je isolatie zijn werk goed zal doen. Een gemakkelijke manier om erachter te komen of uw isolatiemateriaal veel langer is dan de levensduur, is door een industriële handschoen te dragen en de isolatie op uw zolder aan te raken. Toen de juiste isolatiematerialen werden gemaakt, was het een grote sprong voorwaarts voor comfort binnenshuis, maar het betekende ook dat mensen niet zoveel meer aan hun isolatie dachten. Als u een ouder huis heeft, is de kans groot dat de zolderisolatie dezelfde isolatie is die werd geïnstalleerd toen het huis werd gebouwd.

Een professionele aannemer voor zolderisolatie kan al deze factoren voor u bepalen met een eenvoudige isolatie-inspectie. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *