Welke dakisolatie is het beste?

Een van de meest gebruikelijke en effectieve manieren om uw dak te isoleren, is met polyurethaanspuitschuim. Van dit gespoten kunststof is bekend dat het zeer effectief is voor het afdichten van scheuren en het weerstaan van wind en hitte. Het schuim wordt aangebracht op de onderkant van uw dakterras en rechtstreeks op de leien en tegels. De spuitschuimisolatie verbindt vervolgens de leien en tegels aan elkaar om te voorkomen dat ongewenst vocht, wind, hitte en koele lucht naar binnen sijpelt.

Vereist een aannemer - Hoewel de installatie eenvoudig genoeg lijkt om zelf te doen, bestaat spuitschuimisolatie uit sterke chemicaliën die ademhalings-, oog- en huidproblemen kunnen veroorzaken zonder de juiste bescherming. De dampen zelf zijn ook licht ontvlambaar. Elk van de 4 pakketten bevat acht stukken zolderisolatie van glasvezel, en elk stuk meet 4 voet bij 2 voet. Het gebruik van alle acht stukken zonder ze te snijden bedekt een ruimte van 64 vierkante meter met 8,25-inch dikke isolatie.

Deze zolderisolatie in dekenstijl is eenvoudig te snijden en te installeren, en het dikke isolatiemateriaal helpt ook geluid en trillingen in uw huis te verminderen. Betaalbaar en effectief, deze natuurlijke katoenen zolderisolatie van Frost King is 1 inch dik en meet 16 inch bij 48 inch. Gebruik een of meer stukken isolatie op zoldermuren, plafond en vloeren, of snijd of scheur kleinere stukjes isolatie op om openingen rond leidingen, kanalen, ramen en deuren op te vullen. Met veelzijdige toepassingsmogelijkheden en een R-waarde van R-19 is de Greenfiber Cellulose Blown-In-isolatie een haalbare optie voor zolders, zijwanden en plafonds.

Of u het nu spuit of kiest voor een inblaastoepassing, deze isolatie is eenvoudig aan te brengen over bestaande isolatie of alleen en verlaagt uw verwarmings- en koelkosten met 20 procent. Onze topkeuze voor de beste zolderisolatie voor glasvezelrol is de Owens Corning EcoTouch. Dit product heeft geavanceerde vezeltechnologie die snelle, nauwkeurige installaties mogelijk maakt. Het is ook schuurbestendig, wat betekent dat het enkele van de problemen vermijdt die verband houden met traditionele glasvezelmaterialen.

Glasvezelisolatie kan de R-waarde comprimeren en verliezen, en het is ook niet in staat om te voorkomen dat lucht uit of in uw huis lekt. Betere materialen voor dakisolatie op zolder zijn platen van hardschuim en isolatie van spuitschuim. Glasvezelmatten en hardschuimisolatie zijn goede selecties voor dit dakontwerp. Huiseigenaren moeten echter mogelijk extra framing toevoegen om de installatie in de dakspanten te verdiepen.

Schuimblokken luchtstroom heeft geen dampscherm nodig en heeft een hogere R-waarde per inch dan losse vulling of batts, dus je krijgt meer bescherming met minder diepte. Met spuitschuim moet u, in tegenstelling tot losse vulling of batts, de binnenopeningen afdekken (ze zijn niet nodig om het dak koel te houden). Bedek het schuim vervolgens met gipsplaat zoals vereist voor de brandveiligheid. Om huiseigenaren te helpen begrijpen welk type isolatie het beste past bij hun geografische regio, heeft Energy Star een kaart die laat zien wat huiseigenaren van R-Value moeten gebruiken voor isolatie.

Dit zal echter, omdat het de buitenkant is, waarschijnlijk meer materiaal nodig hebben om het hele dak te bedekken (vooral als het dak schuin en opengesneden is), wat waarschijnlijk het inhuren van professionele installateurs vereist. Het plaatsen van isolatie rechtstreeks op het dakoppervlak kan echter nog steeds de kans vergroten dat de isolatie vocht vasthoudt. Deze oudere dakbedekkingsmaterialen zijn gemaakt om nat te worden, te ademen en te drogen, maar met isolatie die het hout blokkeert, zal het vocht zich alleen ophopen. Het isoleren van de onderkant van het dak kan een ideale oplossing zijn om ongemakkelijke temperaturen op afstand te houden.

Als u een oud of houten dakdak heeft en u probeert isolatie op het plafond van uw zolder te installeren, kan een vergelijkbare situatie zich voordoen. Vanwege de lage R-waarde presteert batt-isolatie niet goed bij koudere temperaturen en kan meerdere isolatielagen nodig zijn. Vaak gecombineerd met dekenisolatie om gaten af te dichten, is het een van de meest effectieve manieren om de zolderruimte te isoleren. Handig is dat de meeste ingeblazen opties kunnen worden toegepast op bestaande isolatie en vullingen tussen bestaande wandstijlen en plafondbalken voor meer isolatie.

Het isoleren van uw dak- en zolderruimte helpt energie in uw huis te behouden, wat vaak leidt tot kostenbesparingen op koeling en algehele verbetering van het huiscomfort. Mogelijk kunt u isolatie met een lagere R-waarde gebruiken als u nieuwe isolatie toevoegt bovenop bestaande isolatie, die wordt beschreven in de Energy Star-kaart. Het grootste voordeel van het installeren van dakisolatie op uw huis is de hoeveelheid geld en energie die u bespaart. Meestal gebruikt om muren in woonruimtes te isoleren dan zolders, wordt stijve plaatisolatie gemaakt van polyisocyanuraat of polyiso, geëxtrudeerd polystyreen (XPS) of geëxpandeerd polystyreen (EPS).

Hoewel isolatiebatts van minerale wol een comeback maken, zijn deze rollen meestal gemaakt van glasvezel en zijn ze een van de goedkoopste isolatiematerialen. Voor betrouwbare zolderisolatie die eenvoudig te installeren is en indien nodig kan worden gesneden, wordt de Owens Corning R-38 glasvezelisolatie geleverd met meer dan 4 pakketten voor grote zolders en is gemaakt van 35 procent gerecyclede materialen. Bovendien dienen dak- en zolderisolatie als een manier om de geluidsisolatie op de bovenste envelop van uw huis te verbeteren. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *