Hoe isoleer je blootgestelde spanten?

Isoleer het dakterras Isoleren van het dakterras is verreweg de meest populaire keuze voor het isoleren van blootgestelde spanten. Meestal omvat dit het installeren van 2 dikke stijve isolatie zoals geëxtrudeerd polyboard voordat de dakbedekking wordt geïnstalleerd tijdens de woningbouw. De isolatie voor blootgestelde spanten is geïnstalleerd aan de buitenzijde van het afwerkplafond. Dit is vaak een laag tand- en groefplaten die aan de buitenkant van de blootgestelde spanten zijn genageld.

U kunt gewone planken van 1 inch gebruiken van een houthakkerij of van een zagerij als een rustieke inrichting acceptabel is. Maar je hebt een laag bouwpapier of iets dergelijks nodig, zodat de isolatie niet door de scheuren tussen de planken heen komt. Een optie als onderdeel van een huisverbouwing is om de dakspanten bloot te laten door geen plafond te installeren. Dit kan het huis een ruiger, open gevoel geven.

Als u uw blootgestelde dakspanten zichtbaar wilt houden, dan is de eenvoudigste manier om wat isolatie toe te voegen deze aan de buitenkant van het afgewerkte plafond toe te voegen. Door de isolatie aan de buitenkant te houden, verbergt het deze voor kijkers terwijl de isolatie toch binnenin vastzit. Er zijn veel variaties die zullen werken. Misschien wilt u de afstand en grootte van de spanten vergroten om een meer houtskeletlook te krijgen.

De meeste blootgestelde dakspanten maken gebruik van stijve isolatie boven elk plafond dat u kiest. Het vereist een andere volgorde van lijsten en dakbedekking dan conventionele daken, maar is heel gebruikelijk. Een van de indrukwekkendere vorderingen betreft daksecties met panelen die bekend staan als structurele isolatiepanelen. Om de onderkant van het plafond tussen spanten te isoleren, wilt u isolatie toevoegen aan het buitengedeelte van het afgewerkte plafond.

Het er aan de binnenkant goed uit laten zien, kost waarschijnlijk meer dan het vervangen van het dak en 1 schuim geeft je niet echt veel isolatie. Bij typische houtskeletbouw wordt dakisolatie tussen spanten geplaatst en vervolgens bedekt met gipsplaat. Stijf schuimen heeft zijn voor- en nadelen, maar het is een kosteneffectieve oplossing voor dakisolatie en eenvoudig te installeren, en biedt een betere weerstand tegen water. Plaats de omhullingslaag bovenop de isolatie en bevestig deze met spijkers die door de isolatie in de spanten gaan.

Dit kunt u voorkomen door schuimisolatieplaat tegen de onderkant van het dak tussen de spanten te plaatsen. Een bebouwd dak zorgt voor een hoge mate van isolatie omdat het meer ruimte biedt tussen het afwerkplafond en de buitenmantel. Bevestig de SIP's aan de buitenkant van uw spanten en u hebt isolatie en buitenmantel klaar om uw dakbedekkingsmateriaal te accepteren. Het isoleren van uw huis kan de energierekening verlagen en een comfortabele temperatuur handhaven, en dat geldt ook voor dakspanten.

Plafondisolatie helpt u ongeveer 30% te besparen op energieuitgaven en muurisolatie bespaart ongeveer 15% van de factureringskosten.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *