Welke dakisolatie heb ik nodig?

Typische aanbevelingen voor buitenmuren zijn R-13 tot R-23, terwijl R-30, R-38 en R-49 gebruikelijk zijn voor plafonds en zolderruimtes. Zie hieronder de assortimenten van het Department of Energy (DOE) voor aanbevolen isolatieniveaus. IJsdammen en vorst onder het dakterras kunnen leiden tot vochtschade aan daken, vooral voor Cape Cod huizen met 1 ½ verdiepingen. U kunt glasvezelbatt-isolatie relatief goedkoop vinden in bulkhoeveelheden, zoals het geval is met deze Owens Corning R-38 Fiberglass Batt Insulation Roll ontworpen om tot 341,36 vierkante meter zolderruimte te passen.

Houd er rekening mee dat dit de rol is en niet de losse vulling. Volgens het US, S Department Of Energy tonen studies aan dat stralingsbarrières de vulkosten met 5-10% verlagen bij gebruik in warme, zonnige klimaten. Plaatsen hebben doorgaans hun eigen codes voor energie-efficiëntie. De Florida Energy Efficiency Code vereist bijvoorbeeld dat isolatie een classificatie heeft van ten minste R-19 om het warme en vochtige klimaat aan te kunnen.

Natuurlijk kun je de thermostaat verlagen en wennen aan het binnenshuis dragen van omvangrijke truien om kosten te besparen. Maar als je een onafgewerkte zolder hebt, is het geven van een goede isolatie een van de eenvoudigste manieren om dit seizoen een deksel op je verwarmingsrekening te houden. Het is een doe-het-zelfproject dat je in een weekend kunt aanpakken, en de besparingen die je elk jaar krijgt, lopen elk jaar op, zegt TOH algemeen aannemer Tom Silva. Het ministerie van Energie schat dat een goed geïsoleerde zolder 10 tot 50 procent van uw verwarmingsrekening kan scheren.

En het werkt het tegenovergestelde voor warme klimaten; in de zomer helpt het de binnentemperatuur van uw huis te stabiliseren om de koelbehoeften onder controle te houden. Moet je je zolderdak isoleren? Isolatie is een verstandige keuze om de energie-efficiëntie van uw huis te verhogen. Kwaliteitsisolatie maakt het kosteneffectiever om uw huis te verwarmen en te koelen. De schattingen van het Department of Energy variëren van een besparing van 10% tot 50%, afhankelijk van verschillende factoren.

Zolderisolatie gaat echter niet alleen over verwarming. Een goede zolderisolatie kan uw dak ook in betere staat houden door ijsdammen en condensatie te voorkomen. Er zijn een aantal scenario's waarin het wordt aanbevolen om isolatie te installeren in de hellingen, dakconstructie van een huis in plaats van op de zolderverdieping, zoals zo vaak wordt gedaan. Voor een optimale energie-efficiëntie moet uw huis goed geïsoleerd zijn van het dak tot aan de fundering.

Hoewel u betere prestaties kunt halen uit elke isolatie door simpelweg een grotere dikte ervan te installeren, raadt het Department of Energy aan dat u meer dan een R-30-classificatie op uw zolderisolatie hebt. Optimale funderingsisolatiematerialen en plaatsing variëren per klimaat, dus raadpleeg een lokale isolatieprofessional als u een nieuwe woning plant. Kathedraalplafonds moeten ruimte bieden tussen het dakterras en het plafond van het huis voor voldoende isolatie en ventilatie. De isolatie kan worden gesneden om rond plafondbalken en spanten te passen, maar biedt niet dezelfde afdichting als spuitschuimisolatie.

Verkrijgbaar in glasvezel of cellulose, dit type isolatie wordt vaak door een lange flexibele buis op moeilijk bereikbare plaatsen geblazen, zoals een dak of onafgewerkte zolder. Als uw zolder voldoende isolatie en goede luchtafdichting heeft, en uw huis nog steeds tochtig en koud aanvoelt in de winter of te warm in de zomer, is de kans groot dat u isolatie aan de buitenmuren moet toevoegen. Het is zeer nuttig om te overwegen of u baat zou kunnen hebben bij betere isolatie voordat u een plat dak laat installeren. Ze zijn het gemakkelijkst te isoleren omdat de isolatie is geïnstalleerd tussen de framedelen (of voegen) van de vloer, volgens de University of Tennessee Extension.

Het grootste voordeel van het installeren van dakisolatie op uw huis is de hoeveelheid geld en energie die u bespaart. Structureel geïsoleerde panelen, of SIP's, zien eruit als multiplex met stijve isolatie ertussen. Om huiseigenaren te helpen begrijpen welk type isolatie het beste past bij hun geografische regio, heeft Energy Star een kaart die laat zien wat huiseigenaren van R-Value moeten gebruiken voor isolatie. Uw zolder moet een bepaalde hoeveelheid isolatie bevatten en het aanbevolen isolatieniveau voor uw zolder is afhankelijk van waar u woont.

Het is belangrijk dat de dakhamer volledig luchtdicht is vanuit de geconditioneerde ruimte eronder om binnendringen van vocht en dakdegradatie te voorkomen. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *