Wat is de beste vorm van dakisolatie?

Een van de meest gebruikelijke en effectieve manieren om uw dak te isoleren, is met polyurethaanspuitschuim. Van dit gespoten kunststof is bekend dat het zeer effectief is voor het afdichten van scheuren en het weerstaan van wind en hitte. Het schuim wordt aangebracht op de onderkant van uw dakterras en rechtstreeks op de leien en tegels. Glasvezel is gemakkelijk het meest populaire materiaal, maar minerale wol komt ook vrij vaak voor.

Rollen worden meestal gebruikt voor lange uitgestrektheid, zoals de lengte van de vloer voor de hele zolder, terwijl batts passen tussen noppen in zolderspanten. De meest voorkomende soorten materialen die worden gebruikt voor losgevulde isolatie zijn cellulose, glasvezel en minerale (steen- of slakken) wol. Al deze materialen worden geproduceerd met gerecyclede afvalmaterialen. Cellulose wordt voornamelijk gemaakt van gerecycled krantenpapier.

De meeste glasvezelproducten bevatten 40% tot 60% gerecycled glas. Minerale wol wordt meestal geproduceerd uit 75% post-industrieel gerecycled materiaal. Glasvezelisolatie kan de R-waarde comprimeren en verliezen, en het is ook niet in staat om te voorkomen dat lucht uit of in uw huis lekt. Betere materialen voor dakisolatie op zolder zijn platen van hardschuim en isolatie van spuitschuim.

IJsdammen en vorst onder het dakterras kunnen leiden tot vochtschade aan daken, vooral voor Cape Cod huizen met 1 ½ verdiepingen. U kunt glasvezelbatt-isolatie relatief goedkoop vinden in bulkhoeveelheden, zoals het geval is met deze Owens Corning R-38 Fiberglass Batt Insulation Roll ontworpen om tot 341,36 vierkante meter zolderruimte te passen. Houd er rekening mee dat dit de rol is en niet de losse vulling. Volgens het US, S Department Of Energy tonen studies aan dat stralingsbarrières de vulkosten met 5-10% verlagen bij gebruik in warme, zonnige klimaten.

Plaatsen hebben doorgaans hun eigen codes voor energie-efficiëntie. De Florida Energy Efficiency Code vereist bijvoorbeeld dat isolatie een classificatie heeft van ten minste R-19 om het warme en vochtige klimaat aan te kunnen. Dakisolatie heeft een lange levensduur bij correcte installatie, gaat ongeveer 40 jaar mee en betaalt zichzelf terug in minder dan vijf jaar. Het goed isoleren van een huis is een cruciale stap om te voorkomen dat het dak schade oploopt en energiekosten bespaart.

Hardschuimplaat daarentegen wordt net boven het dakterras gebruikt als optie voor buitenisolatie. Dit vermogen om te conformeren maakt losgevulde isolatie zeer geschikt voor retrofits en locaties waar het moeilijk zou zijn om andere soorten isolatie te installeren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende dakisolatiedoeleinden. Deze daken hebben iets langer nodig om op te warmen, maar eenmaal heet houden deze daken de warmte vast als een oven en blijven ze de warmte naar het huis overbrengen, zelfs nadat de zon is ondergegaan.

Dakisolatie van glasvezel kan worden gebruikt in de vorm van glasvezel batt dekens, ingeblazen of losgevuld. Een afgesloten zolder of isolatie op het dak van een gebouw biedt duidelijke voordelen op het gebied van energie-efficiëntie, volgens het Florida Solar Energy Center. Deze oudere dakbedekkingsmaterialen zijn gemaakt om nat te worden, te ademen en te drogen, maar met isolatie die het hout blokkeert, zal het vocht zich alleen ophopen. Er zijn een aantal scenario's waarin het wordt aanbevolen om isolatie te installeren in de hellingen, dakconstructie van een huis in plaats van op de zolderverdieping, zoals zo vaak wordt gedaan.

Ga naar isolatiematerialen voor meer informatie over de producten die gewoonlijk worden gebruikt om betonblokken te isoleren. Dit zal echter, omdat het de buitenkant is, waarschijnlijk meer materiaal nodig hebben om het hele dak te bedekken (vooral als het dak schuin en opengesneden is), wat waarschijnlijk het inhuren van professionele installateurs vereist. Dekenisolatie - het meest voorkomende en algemeen beschikbare type isolatie - komt in de vorm van batts of rollen. Ze worden vaak gebruikt in combinatie met traditionele dakisolatie voor klimaten die zowel hete zomers als koude winters ontvangen.

Het kan tot op zekere hoogte op het dak worden geïsoleerd, maar het is veel waarschijnlijker dat uw huis geïsoleerd is aan het plafond en niet aan het dak, dan omgekeerd. Bovendien dienen dak- en zolderisolatie als een manier om de geluidsisolatie op de bovenste envelop van uw huis te verbeteren. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *