Wat te gebruiken voor dakisolatie?

Een van de meest gebruikelijke en effectieve manieren om uw dak te isoleren, is met polyurethaanspuitschuim. Van dit gespoten kunststof is bekend dat het zeer effectief is voor het afdichten van scheuren en het weerstaan van wind en hitte. Het schuim wordt aangebracht op de onderkant van uw dakterras en rechtstreeks op de leien en tegels. De spuitschuimisolatie verbindt vervolgens de leien en tegels aan elkaar om te voorkomen dat ongewenst vocht, wind, hitte en koele lucht naar binnen sijpelt.

Schuimblokken luchtstroom heeft geen dampscherm nodig en heeft een hogere R-waarde per inch dan losse vulling of batts, dus je krijgt meer bescherming met minder diepte. Met spuitschuim moet u, in tegenstelling tot losse vulling of batts, de binnenopeningen afdekken (ze zijn niet nodig om het dak koel te houden). Bedek het schuim vervolgens met gipsplaat zoals vereist voor de brandveiligheid. Als een gebouw niet goed geïsoleerd is, ontsnapt 25% van de warmte door het dak van het gebouw.

U kunt kiezen voor meer traditionele isolatietypen zoals glasvezel en spuitschuim of het modernere type a stralingsbarrière-isolatie selecteren. Dakisolatie van glasvezel kan worden gebruikt in de vorm van glasvezel batt dekens, ingeblazen of losgevuld. Glasvezel batt-dekenisolatie wordt van tevoren geproduceerd en in maten gesneden om te passen op de standaard plafondbalken en spanten. Vanwege de lagere R-waarde kan het in koudere klimaten de toepassing van meerdere batt-dekenlagen vereisen.

Het ingeblazen glasvezeltype is geschikt voor daken en zolders met moeilijke toegang waar het wordt aangebracht met behulp van een lange flexibele buis. Glasvezel losse vulling wordt geleverd in zakken en kan handmatig worden verspreid door openingen en voegen op te vullen. Houd er rekening mee dat glasvezelisolatie veel van zijn R-waarde kan verliezen door vocht. Zie het vergelijken van R-waarden van glasvezel met reflecterende isolatie.

Spuitschuimisolatie is efficiënt in het verslaan van warmte en wind en het afdichten van scheuren in het dak. De afgelopen 18 jaar hebben we meer dan 5 miljard vierkante meter isolatie verkocht aan tevreden klanten. Het dak is de belangrijkste locatie voor warmteverlies. Het is goed voor tot 35% van het warmteverlies in de winter.

Het is verantwoordelijk voor vrijwel alle warmtewinst in de zomer. IJsdammen en vorst onder het dakterras kunnen leiden tot vochtschade aan daken, vooral voor Cape Cod huizen met 1 ½ verdiepingen. U kunt glasvezelbatt-isolatie relatief goedkoop vinden in bulkhoeveelheden, zoals het geval is met deze Owens Corning R-38 Fiberglass Batt Insulation Roll ontworpen om tot 341,36 vierkante meter zolderruimte te passen. Houd er rekening mee dat dit de rol is en niet de losse vulling.

Volgens het US, S Department Of Energy tonen studies aan dat stralingsbarrières de vulkosten met 5-10% verlagen bij gebruik in warme, zonnige klimaten. Plaatsen hebben doorgaans hun eigen codes voor energie-efficiëntie. De Florida Energy Efficiency Code vereist bijvoorbeeld dat isolatie een classificatie heeft van ten minste R-19 om het warme en vochtige klimaat aan te kunnen. Als u uw loft als woonruimte wilt gebruiken, kunt u uw kamer-in-het-dak isoleren door het dak te isoleren met vaste stijve isolatieplaten tussen de dakspanten.

Planken moeten op de juiste breedte worden gesneden, zodat ze goed tussen de spanten passen. Ze kunnen vervolgens worden afgedekt met geïsoleerde gipsplaat. Evenzo moeten wanden in de dakruimte en rond dakkapellen ook worden geïsoleerd met stijve isolatieplaten. Zorg er in alle gevallen voor voldoende ventilatie van de spanten.

Isolatie van glassteen en minerale wol. Glasvezelmatten en hardschuimisolatie zijn goede selecties voor dit dakontwerp. Huiseigenaren moeten echter mogelijk extra framing toevoegen om de installatie in de dakspanten te verdiepen. Glasvezelisolatie kan de R-waarde comprimeren en verliezen, en het is ook niet in staat om te voorkomen dat lucht uit of in uw huis lekt.

Betere materialen voor dakisolatie op zolder zijn platen van hardschuim en isolatie van spuitschuim. De beste isolatie voor gebruik op het plafond dat zich onder het dak van een huis bevindt, hangt over het algemeen af van het ontwerp van het dak. Omdat de temperaturen buiten blijven dalen, is het isoleren van uw dak een van de belangrijkste manieren om uw huis warm te houden in de winter. Bovendien dienen dak- en zolderisolatie als een manier om de geluidsisolatie op de bovenste envelop van uw huis te verbeteren.

Dakisolatie heeft een lange levensduur bij correcte installatie, gaat ongeveer 40 jaar mee en betaalt zichzelf terug in minder dan vijf jaar. Dit zal echter, omdat het de buitenkant is, waarschijnlijk meer materiaal nodig hebben om het hele dak te bedekken (vooral als het dak schuin en opengesneden is), wat waarschijnlijk het inhuren van professionele installateurs vereist. Er zijn een aantal scenario's waarin het wordt aanbevolen om isolatie te installeren in de hellingen, dakconstructie van een huis in plaats van op de zolderverdieping, zoals zo vaak wordt gedaan. Goed isoleren in en rond uw zolderruimte op het dak kan uw huis gezonder en duurzamer maken.

Energy Saver heeft ervaring met het installeren van alle soorten dakisolatie op zolder, evenals kanaalinkapseling en isolatie. U kunt ook uw dak isoleren om de temperatuur te helpen regelen op een zolder die deel uitmaakt van uw leefruimte. Door zijn lichte gewicht is hij eenvoudig te installeren, te werken en te transporteren, waardoor het een voorkeursisolatie voor daken is. Een afgesloten zolder of isolatie op het dak van een gebouw biedt duidelijke voordelen op het gebied van energie-efficiëntie, volgens het Florida Solar Energy Center.

Dergelijke cijfers zijn zeker een overtuigend pleidooi voor het isoleren van uw dak en zolder, en dat is slechts een klein deel van de vele langetermijnvoordelen die u kunt behalen uit de upgrade. Voordat u beslist of u de installatie zelf wilt uitvoeren of een isolatieaannemer wilt inhuren, moet u de staat van uw dak zorgvuldig onderzoeken. Huizen met de juiste isolatie onder het dak kunnen helpen voorkomen dat er in de zomer aanzienlijke hitte het pand binnenkomt. .

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *