Kun je isolatie in loft comprimeren?

Onvolledig gevulde holtes vormen een probleem. Chris, Het comprimeren van glasvezelisolatie verlaagt de R-waarde van de isolatielaag, maar verhoogt de R-waarde per inch. Het is dus duidelijk dat van de opties die u opsomt, het comprimeren van de isolatie de beste aanpak is. Isolatie van minerale wol verschilt aanzienlijk van isolatie van glasvezelbatt.

Het is niet alleen gemaakt van een ander isolatiemateriaal, maar de R-waarde, compressiesnelheden en kosten zullen ook variëren. Maar kun je isolatie van minerale wol comprimeren? En zo ja, met hoeveel? We hebben wat onderzoek gedaan naar isolatie van minerale wol. In dit bericht zullen we deze vragen beantwoorden. U kunt isolatie van minerale wol niet comprimeren omdat deze al is gecomprimeerd tijdens het verpakkingsproces.

Omdat het vooraf is gecomprimeerd om een hogere R-waarde te bieden, behoudt het zijn R-waarde redelijk goed onder verschillende omstandigheden. Dit is nog een reden waarom het duurder is dan glasvezel en cellulose. U hoeft zich geen zorgen te maken over het aanbrengen van lijm of het nieten van de isolatie. Het blijft gewoon op zijn plaats.

Omdat de isolatie al is gecomprimeerd, hoeft u zich geen zorgen te maken over het verhogen van de R-waarde door deze in te drukken met extra lagen. Als je ooit met glasvezelisolatie hebt gewerkt, weet je dat het soms een uitdaging kan zijn als het gaat om snijden en meten. Het is ook erg jeukend en het is bekend dat het afbrokkelt wanneer je het probeert te snijden of te meten. Een ander groot voordeel van deze isolatie is dat deze geen water opneemt.

Dit betekent dat het intact blijft, zelfs als het nat wordt. Daarom is het zo'n populaire keuze op zolders en kelders. Isolatie van minerale wol is niet alleen geweldig om uw huis te helpen de temperaturen te reguleren, maar het kan ook werken als het perfecte geluidsisolerende materiaal. De dichtheid en grootte van de batts maken het erg moeilijk voor geluid om door te gaan.

De reden dat het zo lang kan duren, is dat het niet bederft, omdat het anorganisch is. Daarom behoudt het zijn eigenschappen nog geruime tijd. Het gaat ook langer mee omdat het minder vatbaar is voor fysieke schade veroorzaakt door brand, overstromingen of ongedierte. Een andere optie is om over te schakelen van het ingeblazen type isolatie naar rollen of batts.

Het afrollen van glasvezelisolatie kan een eenvoudige en goedkope methode zijn om de isolatieniveaus te verhogen. Wanneer de balkholte vol is, installeert u de nieuwe laag ongedekte isolatie loodrecht op de eerste en bedekt u de plafondbalken om warmteverlies door het hout te verminderen. Als u extra glasvezelisolatie over bestaande isolatie installeert, zorg er dan voor dat u onbedekte rollen of batts gebruikt. De bekleding fungeert als een dampvertrager die helpt de hoeveelheid vocht in een muur, plafond of vloer te verminderen.

In warme klimaten moet de originele isolatielaag al een dampvertrager hebben die naar de woonkamer van uw huis kijkt. Als u een tweede dampretrager toevoegt met een andere laag isolatie, kan vocht dat wel door de eerste laag komt condenseren op de tweede laag. Dit kan watervlekken op het plafond veroorzaken en kan leiden tot schimmel- en structurele schade. Het onderzoek testte zolderisolatie op de aanbevolen geïnstalleerde dikte van 270 mm en vergeleek deze vervolgens met isolatie die werd samengeperst tot een dikte van 100 mm.

De dikte van minerale wolisolatie zal een beetje beter zijn als het gaat om isolerende eigenschappen per vierkante inch. We kunnen isolatie comprimeren en de prestaties ervan verhogen tot het punt waarop de belangrijkste manier van energieoverdracht door het materiaal van de isolatie zelf is. Wanneer zelfs glasvezelisolatie met hoge dichtheid niet voldoende R-waarde biedt, is het tijd om naar andere isolatieopties te kijken. Maar het is niet echt de lucht die op zichzelf zorgt voor de isolatie, omdat er meer lucht in een lege noppenkast zit dan in een geïsoleerde ruimte.

Dit type isolatie heeft ongeveer 25-35% hogere R-waarde dan andere isolatietypen, waaronder gerecycled materiaal, glasvezel en cellulose. Mijn vriendin heeft alle oude lambrisering van de muren van haar oude trailer verloren en ik denk dat de noppen misschien 2 × 2 zijn en praktisch geen isolatie kan ze gewone woningisolatie van bouwers gebruiken. Ik dacht altijd dat isolatie voor het grootste deel zijn isolerende waarde kreeg uit de zakken perslucht die het bevatte. De North American Insulation Manufacturers Association (NAIMA) heeft een klein document van twee pagina's over het comprimeren van glasvezelisolatie (pdf).

Dan zijn er veel vragen die antwoorden nodig hebben over vergunningen, structuur, luchtbarrière, isolatie en dakontluchting. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *