Wanneer moet de dakisolatie worden vervangen?

Glasvezelisolatie moet doorgaans 15-20 jaar na zijn leven worden vervangen, omdat het gemakkelijk vuil, nat, beschimmeld en ineffectief kan worden als er een daklek of waterschade van welke aard dan ook is. Glasvezelisolatie is een populaire keuze omdat het zowel effectief als kosteneffectief is. Tenzij beschadigd, kan het in de meeste huizen 80 tot 100 jaar meegaan voordat het moet worden vervangen. Isolatie kan echter na 15 tot 20 jaar beginnen te vallen van glasvezelbatts, dus als uw isolatie ruim tien jaar geleden in batts is geïnstalleerd, is het misschien tijd voor een inspectie of een energie-audit voor thuis.

Isolatie moet ook worden vervangen, in sommige gevallen eerder dan 15 jaar, als het zijn werk niet meer goed doet. U weet dat het moet worden vervangen als er isolatielekken zijn of als het van de muren afbladdert. Hoe vaak moet zolderisolatie worden vervangen? Zolderisolatie moet meer dan 80 jaar meegaan als de omstandigheden goed zijn. Zolderisolatie kan beschadigd raken en moet worden vervangen zodra 15 jaar na installatie.

Na 15 jaar kan zolderisolatie verslechteren als gevolg van hitte, vocht, mensen of dieren. Als u vermoedt dat u een knaagdierplaag heeft, wilt u deze misschien aan de professionals overlaten om ermee om te gaan. Bij het opruimen na een knaagdierplaag moet grote voorzichtigheid worden betracht, omdat urine en uitwerpselen van knaagdieren overdraagbare ziekten kunnen dragen. Dit is ook een van de belangrijkste redenen waarom u een knaagdierplaag wilt aanpakken wanneer u deze vermoedt, aangezien knaagdieren op uw zolder de luchtkwaliteit in uw hele huis daadwerkelijk beïnvloeden.

Als u schimmelgroei ziet op het isolatiemateriaal op uw zolder of omliggende oppervlakken, zoals het frame rond het plafondvlak, moet u zeker overwegen om zolderisolatie te verwijderen en te vervangen. Schimmelgroei op oppervlakken in uw huis is vooral slecht omdat dit van invloed kan zijn op de luchtkwaliteit in uw huis, evenals de duurzaamheid van uw huis. Natte zolderisolatie is een slechte isolator. Hoewel sommige soorten isolatie, zoals glasvezelbatt-isolatie, meer van hun isolerende eigenschappen behouden als ze nat zijn dan andere, zoals cellulose-isolatie, is het slechts een kwestie van tijd voordat uw natte isolatie beschimmelde isolatie wordt.

Natte isolatie kan ook vocht overbrengen naar de aangrenzende frame- en bouwmaterialen, waardoor de schimmelgroei mogelijk wordt verspreid en de integriteit van uw framing-materialen verslechtert. Als uw isolatie te sterk is aangetast en vervangen moet worden, wilt u natuurlijk nieuwe isolatie installeren. Dus hoewel uw nieuwe dak zeker de mogelijkheid biedt om uw isolatie te inspecteren en te repareren, is het niet nodig om het te verwijderen voordat een dakbedekkingsproject begint. Sommige huizen hebben echter geïsoleerde dakconstructies, meestal met lage hellingen, vlakke of kathedraalplafonds.

Als u daklekken of stormschade ervaart die leidt tot vochtschade, moet natte isolatie worden vervangen. Als best practice, als u een lek in uw dak vindt, laat u de zolderisolatie in dat gebied professioneel inspecteren. Als uw huis geen zolderisolatie heeft aan de onderkant van het dak of op de vloer van de zolder, verliest u waarschijnlijk veel airconditioning en verwarming, wat u in energierekening kost. Als u niet weet hoe oud uw zolderisolatie is, zijn er een paar tekenen die u kunnen vertellen dat het tijd is om uw isolatie te laten vervangen.

Als uw glasvezelisolatie nat wordt door een daklek of een vochtige kruipruimte, moet deze worden vervangen, ongeacht de leeftijd.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *